«Президент – етнічний єврей, голова Верховної Ради – етнічний росіянин. А де українці!?»: професор КНУ потужно звернувся до українців

Українці мають нарешті зрозуміти: вони – націоналісти. І не вірити у брехливі казки шовіністичного московського ворога, який і досі кричить, що це погано.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів український науковець, доктор наук, громадський діяч, публіцист, письменник та професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк, інформує Твоя Україна.

Говорімо відверто. Національною ідеєю будь-якої нації є створення та розбудова національної держави, – зазначив він. – А в українців є національна держава? Лише формально, але не реально, бо Президент – етнічний єврей, голова Верховної Ради – етнічний росіянин, глава МВС – етнічний вірменин тощо. А де українці!?.

А нам розповідають, що ми багатонаціональна держава. Ми мононаціональна держава! І де ці 92% українців у керівництві держави? А скільки етнічних українців серед олігархів у нашій етнічно-клановій державі? А чому у нас закону немає, що українці мають бути присутні на 92% скрізь: серед олігархів, влади, власників ЗМІ?, – наголосив професор.

Українців чомусь хочуть переконати в тому, що поганий саме український націоналізм. У цьому нас переконують націоналісти єврейські, московські, угорські, польські та інші. От і виходить, що в усіх країнах націоналізм – це добре, тільки в Україні – погано.

Наш Майдан – це унікальне цивілізаційне явище у світовій історії, коли люди самоорганізувалися і вийшли боротися за свої права і країну. І саме там мала формуватися нова еліта. При цьому учасники  Майдану мали зі свого середовища висунути лідера і стати для нього опорою. Але, на жаль, до влади прийшли не такі, як Герої Небесної Сотні, а зовсім інші люди, ті, які думали про себе та власне збагачення. Натомість ті, хто гинув на Майдані, думали про Україну, її майбутнє та українську націю.

 Закон про мову потрібний для формування національної еліти. Натомість в Україні практично відсутня національна еліта. А як можна будувати національну державу, коли вона відсутня? Та й освіта також має бути національна. У школі мають вчити історію України реальну, географію України і т.д. А без Закону «Про українську мову» формування національної еліти і висунення нею національного лідера неможливе!

І додав: « А Зеленський чим займається? Він і є представником  прошарку «какая разніца», байдужих людей, яким все одно. Обіцяв закінчення епохи бідності. Епоха бідності закінчилася – почалася епоха виживання. А чому мільярди доларів, вивезені з України незаконно в офшори, донині не повернули в Україну? В тебе ж є монобільшість у Парламенті і ти можеш ухвалювати будь-який закон і повернути всі гроші сюди, а не закон про мову змінювати. Чому це до сьогодні не зробили? От тут також «какая разніца».

І мене також кликали у заступники міністра – у Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій декілька днів тому. Я відмовився, бо що я там буду робити – це як лікар серед блазнів, який не має права вето. Для мене це означатиме – втратити репутацію, бо нічого там гарного не зроблю. От якби у нас Президентом був український націоналіст, то я би побіг у владу, поліз би на колінах і просив, щоб мене взяли у цю команду.

Простих мешканців будь-якої країни легко зазомбувати за допомогою ЗМІ. От українців і зомбують зараз цими «какая разніца». І ми поступово бачимо, у чому різниця: прийшов єврей керувати державою, хай буде. Отримали?

Бо що таке націоналізм? Це любов до рідної землі, те, що притаманне людині від народження. Людина завжди більше має любити своє, аніж чуже. А в нас виходить, що ми обираємо чужих, які мову, культуру нашу не поважають. Ну не поважаєте, не подобається вам Україна і українська мова, не такі українці? Виїжджайте!