У Добромилі тривають роботи з реконструкції очисних споруд та каналізаційних мереж (фото)

У місті Добромиль тривають роботи з реконструкції очисних споруд в рамках проєкту “Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)”, що реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Старосамбірської районної ради.

Проєктом передбачено, окрім реконструкції очисних споруд, ще виконати роботи з реконструкції каналізації системи в місті протяжність 4 465 м., які на сьогодні виконано в повному об’ємі.

Для цього було придбано та встановлено:

  • 2 каналізаційні насосні станції з камерою переключення;
  • 187 колодязів із збірних залізобетонних елементів Ø1м – 183 шт. та Ø 1,5– 4 шт.;
  • самоплинний трубопровід з поліетиленових труб: Ø 200 мм– 890 m, Ø 250 мм.– 2855 м, Ø 315 мм. – 440 м;
  • напірний трубопровід з поліетиленових труб довжиною 280 м – Ø 63 мм.

Добромильська міська рада в другій половині березня отримала наступну частину траншу з ЄС в сумі 125593,86 євро, що дало змогу виконувати зобов’язання, передбачені міжнародним проєктом.


На даний момент підрядна організація активно проводить будівельні роботи з реконструкції очисних споруд, окрім того ще й веде закупівлі матеріалів для будівництва каналізаційно-насосної станції.

На завершальному етапі напрацювання Стратегії збереження природної спадщини міста Добромиль, яку незабаром буде презентованого громадськості.