У Городоцькому районі придбають житло для дитини-сироти

Найближчим часом у Городоцькому районі повинні закупити квартиру для дитини-сироти в межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа в області на 2018-2020 роки. Відповідне рішення було прийняте на засіданні, яке очолив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужбу Львівської ОДА.

Житло буде придбано для дівчини, позбавленої батьківського піклування, у селі Черляни Городоцького району.

Вартість житла складає 536 тисяч гривень. Відтак, виділено було кошти: з обласного бюджету – 192 тисячі, 200 тисяч гривень виділила Малехівська сільська рада, 69 тисяч – Жовківська міська рада і ще 75 тисяч – з різних інших джерел.



Як зазначив начальник Служби у справах дітей Володимир Лис, важливо, щоб місцева влада знаходила житло вчасно і якісно, а також – залучала до співфінансування меценатів. Адже дбати про тих. хто потребує підтримки, – ознака зрілості і відповідальності держави.


Щороку Служба у справах дітей планує купити житло за Регіональною програмою в середньому тридцятьом дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. Торік, однак, плани вдалося перевиконати: власні помешкання отримали 44 такі особи.