Відбулося духовне вшанування Маркіяна Шашкевича у Підлиссі на Золочівщині

Щорічно на Золочівщині організовують прощу до пам’ятного Хреста Отця Маркіяна Шашкевича та вшановують Січових Стрільців.

2 серпня у селі Підлисся на Білій горі, відбулася Архієрейська Літургія та панахида, службу очолив владика УГКЦ Володимир Груца.

Чисельна громада навколишніх сіл приєдналася до прощі на гору Маркіяна. Владика подякував Отцю Андрію Грицайку – настоятелю храмів у с. Білий Камінь, Бужок, Жуличі та Підлисся, за те, що він взяв на себе організацію заходу та опікується спільно з громадою цією пам’яткою.

Владика звернувся до вірян: “Серпень є часом канікул, відпусток. Стараймося в міру можливостей відпочити. Черпаймо силу для душі і тіла… Не може бути канікул та відпочинку від Бога, бо він не втомлює“.

Отець Андрій Грицайко, який також є головою правління Благодійної організації Блогідійного фонду “Шпиталь доктора Свідерського” сказав: “Завдяки місцевій громаді з навколишніх сіл ми змогли організувати чудове пам’ятне вшанування Будителя Галичини Маркіяна Шашкевича. Ця проща вже стала традицією для громади не лише Золочівщини, а й сусідніх районів.

Серед гостей заходу була відомий мовознавець Ірина Фаріон, яка на свой сторінці у соціальній мережі написала, що змогла з побратимами ” причаститися силою Маркіянового Духу”.

соціальні мережі