Уряд посилює контроль за дотриманням карантинних обмежень, на порушників накладають штрафи

Дуже важливо, щоб країна не провалилися в таку хвилю епідемії, яка була в Італії та Іспанії, така думка прем’єр-міністра України.

З 22 червня, уряд України почав акцію із накладання штрафів, переважно поки що на установи, що не дотримуються карантинних обмежень.

Про це 25 червня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання Кабінету міністрів, передає ТСН, інформує Твоя Україна.

Денис Шмигаль: Уряд посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень

“Але шановні громадяни, ми будемо посилювати контроль за дотриманням соціального дистанціювання, маскового режиму, дезінфікувальних заходів. Це дуже важливо, щоб ми не провалилися в таку хвилю епідемії, яка була в Італії та Іспанії. Прошу всіх бути пильними, відповідальними і дуже виважено ставитися до вимог карантину”, – наголосив Шмигаль.

“Якщо ми хочемо вберегти економіку країни від падіння і не закривати країну, не робити повну зупинку і не вводити такі карантинні обмеження, як це було в березні, є єдиний шлях – всім разом дотримуватися вимог адаптивної моделі карантину – маски, дезінфекція, соціальна дистанція”, – додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що Україна увійшла у серйозну хвилю захворюваності на коронавірус. За його словами, у деяких районах країни доводиться розгортати лікарні другої хвилі. Ситуація значно погіршується.

Від початку карантину, запровадженого в Україні у боротьбі з пандемією COVID-19, правоохоронці оштрафували порушників обмежень на майже п’ять мільйонів гривень. 

Про це головний санітарний лікар та заступник голови Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“На всю Україну було 12,5 тисяч штрафів на 4,8 мільйона гривень. Кожен шостий об’єкт, відкритий під час карантину, порушував його, кожний шостий об’єкт оштрафований”, – зазначив посадовець.

Раніше повідомлялося, що Хмельницький міськрайонний суд визнав винними голову Офісу президента Андрія Єрмака, першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка у порушенні правил карантину під час посиденьок у кав’ярні 3 червня. Кожного із посадовців суд оштрафував на 17 тисяч гривень.