Правоохоронці вилучили 12 тисяч пляшок алкоголю, викривши підпільне виробництво (ФОТО)

Незаконне виробництво сурогатного алкоголю викрили у Кам’янка-Бузькому та Пустомитівському районах Львівщини. Місячний обіг від незаконного промислу становив більше 2 мільйонів гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, інформує Твоя Кам’янка-Бужчина.

Сьогодні, 25 червня, правоохоронці виявили та вилучили близько 1200 пляшок фальсифікованої горілки та коньяку з логотипами відомих торгових брендів, понад 15 тисяч марок акцизного збору з ознаками підробки, а також спирт та спиртовмісну суміш (у бочках та каністрах) і обладнання для виготовлення сурогатних виробів.

Як виявилось, до складу злочинної групи входило п’ятеро осіб – мешканці Львівської області віком від 20 до 45 років.

Правоохоронці зазначили, що кожного дня зловмисники виготовляли близько 1200 пляшок сурогатного коньяку та горілки під маркою відомих брендів, які пізніше постачали у торгову мережу.

Слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів (детективи) поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України припинили подальше “виробництво” алкогольних виробів. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Фото поліції Львівщини

ЗА даним фактом відкриті кримінальні провадження за:
– ч.1 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку);
– ч.1 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до семи років. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки та інші слідчі дії.