Сюрприз для 10-класників. У підручнику з української мови знайшли посилання на порносайт

Підручник з української мови автора Олександра Авраменка за 10 клас опинився у центі скандалу. На одній зі сторінок було виявлено посилання на порносайт – інформує «Твоя Україна», посилаючись на «ТСН».

У підручнику “Українська мова” за 10 клас авторства Олександра Авраменка за 2018 рік знайшли посилання на сайт з “полуничкою”. Його розмістили у темі про те, чи потрібна у школах шкільна форма. Вбиваючи посилання у пошук, відкривається порносайт, помітили користувачі.

Посилання виявили на 189 сторінці підручника «Українська мова (рівень стандарту)» для 10 класу закладів загальної середньої освіти авторства Олександра Авраменка.

Найцікавіше, що аналогічне посилання є не тільки в електронній, але й в друкованій версії підручника.

Автор підручника Олександр Авраменко таким випадком дуже засмучений. Він знає про дану проблему у його книжці і вже звернувся з нею до кіберполіції.

“Це взагалі було посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області, але як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції”, – розповідає помічниця мовознавця Олександра Авраменка, Оксана Авраменко.

Наразі посилання на адміністрацію міста Новомиргород виправлено.

Фото: скріншот tsn.ua