Стартувало голосування за проєкти Яворівського району в рамках конкурсу “Всеукраїнський громадський бюджет Львівської області”

26 серпня стартувало голосування у конкурсі “Всеукраїнського громадського бюджету Львівської області”, де візьмуть участь в голосування 17 проєктів Львівської області.
На платформі було зареєстровано 21 проєкт. Були видалені з технічних причин 4 заявки (в основному дублюючі проєкти). Отримали можливість взяти участь у електронному голосуванні. Найбільше проєктів (12) подано у напрямку “Туристична привабливість”, третина проєктів (5) стосувалися  напрямку “Конкурентоспроможна економіка”.  

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Платформу реалізації конкурсу “Всеукраїнський громадський бюджет” у Львівській області.



Проєкт “Покращення транспортної доступності відвідувачів з м. Львова до ВЕДМЕЖОГО ПРИТУЛКУ “Домажир” був зареєстрований під №9 і допущений до остаточного голосування конкурсу “Всеукраїнського громадському бюджеті Львівщини 2020”.

Загальна вартість поданого проєкту складає 2 200 000 грн. Відповідно із місцевого бюджету буде профінансовано 222 00,00 тис. грн., що становить 10% від загальної вартості проєкту.

Мета та завдання проєкту

Закупівля автобуса для організації еко-турів для жителів та гостей м.Львова до туристичних об’єктів Біорезервату Розточчя. Налагодження прямого сполучення з центру міста до Ведмежого притулку «Домажир», що є символічними воротами до Розточчя, а також Яворівського національного парку.



Детальніше ознайомитись із проєктом Покращення транспортної доступності відвідувачів з м. Львова до ВЕДМЕЖОГО ПРИТУЛКУ “Домажир” на сайті конкурсу “Всеукраїнського громадського бюджету Львівської області”.



Проєкт “Музей Яворівської традиційної іграшки” був зареєстрований під №11 і допущений до остаточного голосування конкурсу “Всеукраїнського громадському бюджеті Львівщини 2020”.

Загальна вартість поданого проєкту складає 1 171 565 грн. Відповідно із місцевого бюджету буде профінансовано 117 157 тис. грн., що становить 10% від загальної вартості проєкту.

Музей яворівської традиційної іграшки покликаний залучати ознайомлювати дітей та дорослих з народною іграшкою Яворівщини, України, світу. Музей яворівської іграшки передбачає виготовлення забавок в інтерактивних майстернях від ознайомлення історії, значення і сенсу гри до технології виготовлення власне забавки. У музеї передається досвід майстрування.

Мета та завдання проєкту

  • Виховання дітей в українських традиціях
  • Виготовлення традиційної яворівської іграшки
  • Навчання учнів задля перейняття досвіду майстрування забавок
  • Популяризація української традиційної іграшки в Україні
  • Популяризація української традиційної іграшки у світі
  • Наукове дослідження народної іграшки
  • Збереження (консервація, реставрація) вцілілих іграшок з минулого
  • Плекання колекції музею яворівської традиційної іграшки
  • Плекання ремесла яворівської традиційної іграшки

Світлина із сайту конкурсу “Всеукраїнського громадського бюджету Львівської області”

Детальніше ознайомитись із проєктом Музей Яворівської традиційної іграшки на сайті конкурсу “Всеукраїнського громадського бюджету Львівської області”.



Переможця Конкурсу визначать мешканці Львівської області шляхом електронного голосування, яке відбудеться 26 серпня – 4 вересня. 

Умови голосування:

  • голосувати мають право особи у віці від 16 років
  • необхідно мати зареєстроване місце проживання у межах Львівській області
  • важливо, щоб банківська інформація містила місце реєстрації клієнта

Проголосувати можна на онлайн-платформі Конкурсу за посиланням або ж у мережі ЦНАПів, що візьмуть участь у голосуванні (перелік ЦНАПів)