Спортсменка з Золочівщини втретє стала чемпіонкою України з настільного тенісу

У Чернігові сьогодні, 2 лютого, завершальний день Чемпіонату України з настільного тенісу серед дорослих. Спортсмени борються за перемогу в особистій першості.

Серед жінок титул чемпіонки виборола 22-річна представниця Львівщини, майстер спорту України Соломія Братейко. Соломія третій рік поспіль виборює титул чемпіонки України з настільного тенісу.

Це вже друге золото Соломії на цьогорічному чемпіонаті. У неділю вона з киянкою Веронікою Гуд перемогла у парних змаганнях.

Нагадаємо, для участі у змаганнях  Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА відрядило 6 найкращих тенісистів Львівщини.

Народилась в селі Андріївка і там була секція настільного тенісу, яку вів Дідух Ігор Володимирович . Почала займатися настільним тенісом приблизно у 5 років. Згодом почала їздити на тренування до Львова на основну базу СДЮШОР «Прудкий м’яч» до тренера-викладача Шацького Миколи Миколайовича.

В 10-11 років вперше виграла чемпіонат Львівської області. З появою СК «ЛІРС» у віці 12 років переїхала жити в місто Жовква та під керівництвом тренерів-викладачів Карликової Марії Олегівної та Бучацького Сергія Миколайовича у віці 14 років виграла чемпіонат України серед кадетів, ТОП-16.

Неодноразово здобувала перше місце на міжнародному турнірі «LIRS-OPEN» та «Кубок Анатолія Строкатова». Після того ставала чемпіонкою України серед юніорів та молоді.

На юнацькому (до 21 року) чемпіонаті Європи з настільного тенісу (2018) Соломія Братейко здобула золоту медаль в парному розряді (друга в парі — польська спортсменка Наталія Байор).

Соломія була визначeна найкращим спортсменом Львівщини за підсумками березня 2018 року.