Ситуація із захворюванням на COVID-19 у Жовківському районі

Станом на 29 квітня 2020 року у Жовківському районі лабораторно підтверджені 28 випадків захворювання на COVID-19, у тому числі 1 летальний випадок.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на офіційні дані ДУ “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Зокрема, заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник 29 квітня повідомив, що за результатами ПЛР-досліджень хворих, обстежених в лікарні, що надійшли протягом минулої доби – є позитивний із с. Добросин Жовківського району.

28 квітня Ігор Берник також повідомляв про позитивний результаті ПЛР-досліджень пацієнта з с. Добросин Жовківського району.

27 квітня заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні під час щоденного звіту повідомив про позитивний результат ПЛР-дослідження у мешканця смт Магерів Жовківського району.

25 квітня Ігор Берник повідомляв про виявлений випадок захворювання у пацієнта з с. Боянець Жовківського району.

До 22 квітня 2020 р. у Жовківському районі лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19 реєструвались у мешканців с. Віднів, м. Жовква, с. Глинськ, с. Равське, м. Рава-Руська, с. Погарисько, с. Воля-Висоцька, с. Смереків, с. Туринка.


Дану інформацію публікуємо з метою адекватного сприйняття та відповідного реагування. Ніхто не залякує, не прибільшує і не применшує загрози від коронавірусу. Проте якщо світ визнав захворювання пандемією, то мешканці Жовківщини повинні бути належно поінформовані про стан справ у своєму районі.

Заначимо, що населення Жовківського району становить 110,5 тис. осіб. Відповідно 28 випадків зараження – це 1 на 4 тисячі населення. Проте не варто нехтувати гігієнічними нормами і заходами карантину, адже такий показник (1 на 4 000 населення) у нашому районі завдяки вчасно запровадженим карантинним заходам, в протилежному випадку він був би значно вищим. Бережіть себе і будьте здорові!

Поінформований – значить озброєний!