Заступника Перемишлянської райради затримали на отриманні хабаря

Заступника голови Перемишлянської районної ради та голову сільради села Біле на Львівщині затримано при одержанні $1500. Про це повідомила обласна прокурорка Ірина Діденко.

Гроші народні обранці (за версією слідства) отримали за працевлаштування особи на посаду землевпорядника в сільраду. За посиланням на першоджерело інтернет виданя Перець, затриманими є Тарас Мартиняк – заступник голови Перемишлянської районної ради, голова районного осередку партії «Громадянська позиція» та сільський голова села Біле Богдан Камінський.

Як зазначає Діденко, спільна робота прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу УСР ДСР НПУ

За інформацією поліції Львівської області,  сьогодні, 28 квітня, поліцейські затримали посадовців у порядку ст.208 КПК України під час отримання неправомірних вигод.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Джерело інформації Перець