Роман Демчина заявив про бажання продати потужну дорожню фірму ПП “Рома”

Власник компанії з ремонту доріг ПП «Рома», по сумісництву депутат Львівської обласної ради, Роман Демчина вирішив продати свій бізнес. Таке рішення він пояснив корупцією у сфері дорожнього будівництва, зокрема вимогами відкатів від чиновників.

Інформує Твоя Жовківщина.

Інформацію про бажання продати успішний бізнес Роман Демчина опублікував 11 червня на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, бізнес робочий і прибутковий. Підприємство має на балансі сучасний офіс, близько 100 одиниць робочої будівельної техніки, в тому числі суперсучасний ресайкл, автопарк нових самоскидів європейського виробництва, сучасну європейську фрезу, асфальтовкладачі, катки, трактори, УЯР та багато іншого. Також є фактично новий асфальтобетонний завод, піщаний кар’єр, працює виробництво залізобетонних виробів. На підприємстві працює понад 200 офіційно влаштованих працівників.

“Це справа всього мого життя, в яку я вклав практично весь свій час, здоров’я, сили та енергію. Я працював над ПП «Рома» більше 25 років в режимі, коли навіть неділя є робочою, а сім’я весь час на другому плані. Для допуску на перші значні публічні закупівлі я закладав банку власний будинок, а коли були фінансові труднощі – то просив навіть накопичення дітей, щоб дати зарплату працівникам у тяжкі часи. Тепер, я думаю, що заслужив на відпочинок. Особливо, коли ситуація в державі натякає, що чесному бізнесу буде важко” – заявив Роман Демчина.

Під нечесним бізнесом депутат ЛОР має на увазі старі-добрі схеми, до яких він не хоче мати абсолютно ніякого відношення. Йдеться про відкати чиновникам.

“Набридло пояснювати чиновникам, що очікувати відкат – це не єдине, для чого вони є на своїх посадах. Надзвичайно набридло за кожну нашу роботу пояснювати нащадкам ОБХССників, що ми не крадемо, а закладеної в кошторис маржі достатньо для розвитку і комфортного життя. Таке враження, що в наших державних мужів є якесь змагання «хто зробить всім гірше»… Чесно, я вже не маю, ні бажання, ні здоров’я працювати в настільки важкій сфері, а тому я прийняв рішення продати ПП «Рома»” – продовжив п. Роман.


Зазначимо, ПП “Роман” є однією з найбільших компаній, що займаються ремонтами доріг у Львівській області. Створене у 1995 році. Офіс розміщений у м. Жовква на вул. Дорошенка, 9. Незмінним власником і керівником весь цей час є депутат Львівської облради Роман Демчина. У 2019 році компанія виграла тендери на ремонт доріг в області на понад 266 млн грн.

Також нагадаємо, що у квітні 2020 року виник скандал навколо Романа Демчини, якого податкова інспекція підозрювала у несплаті 3,1 млн грн податків. Було відкрито кримінальне провадження за статтею 212 ККУ. Слідчі ДФС мали розслідувати дану справу і перевірити банківські документи та усі договори, укладені на ремонт доріг між ПП «Рома» та держзамовниками впродовж 2018-2019 рр. Сам Роман Демчина тоді заявив, що якщо податкова доведе вину, то ПП «Рома» з задоволенням все доплатить.