Підробіток для підлітків

Коли ти підліток, то життя є ключем і є багато можливостей. Школа або коледж займають першу половину дня, а годинник, що залишився, ви витрачаєте на те, що хочеться. Можна, звичайно, проводити час безтурботно та весело, а можна вже в ранньому віці замислюватися про кар’єру та свою справу. У будь-якому випадку працювати ніколи не рано. Але що робити і куди йти, якщо хочеться заробити грошей, але виходити на повний робочий день немає часу?

Як знайти підробіток підлітку

Перше питання – де і як шукати вакансії з неповним робочим днем, із чого починати.

Спочатку варто перевірити відомі сервіси пошуку роботи — HeadHunter, SuperJob, Avito. У налаштуваннях вказуйте неповний робочий день, вибирайте роботу для підлітків або ту, яка не перевищує чотирьох годин на день. Якщо всі варіанти, які знайшли, вам не підходять, рухайтеся далі. Зараз, коли процвітають месенджери та покоління Z активно користується соцмережами, можна шукати підробіток там. Шукайте тематичні групи у фейсбуці або телеграмі, зазвичай досвідчені рекутери радять знаходити закриті спільноти, вступати до них та спілкуватися безпосередньо з учасниками. Навіть якщо не зростеться з підробітком, ви прокачаєте soft skills.

Ще один спосіб знайти підробіток – біржі фрілансу. Не обов’язково бути крутим програмістом та розробником, писати довгі статті на замовлення чи створювати складні сайти. Іноді трапляються прості замовлення на пару годин на день – зробити презентацію, обробити фото, написати короткі нотатки для облікового запису роботодавця в соцмережах. Головне пам’ятати — підробіток не повинен заважати навчанню та шкодити здоров’ю.

Види підробітків для підлітків

Коли говориш про підробіток для підлітків, у голові малюється образ промоутера та фігура, яка роздає листівки на вулиці або розклеює оголошення. Безперечно, нічого не маємо проти такої роботи. Вона — один із видів діяльності, якою можуть займатися неповнолітні. А які є варіанти?

  • Підробіток в інтернеті: проходження соцопитувань, участь в ІТ-проектах на junior-позиції.
  • Робота у трудових загонах, якщо такі набирають у вас у школі.
  • Робота у сфері послуг: наприклад, можна піти кур’єром або заробляти на продажі лимонаду.
  • Розважальна сфера: все, що пов’язане з кіно та театром, якщо ви створюєте або виконуєте витвір мистецтва.
  • Волонтерські організації: так, часто грошей не платять, натомість дають контакти, зв’язки, рекомендаційні листи, оплачують транспорт та харчування.
  • Також можемо вам порадити ще один вид заробітку, якщо у вас є Айфон. Подробиці – https://advertapp.ru/zarabotok-na-ios-iphone.html

Підробіток для підлітків 12-13 років

Вік дванадцяти років складний у багатьох аспектах, включаючи дозвіл на трудову діяльність. По Трудовому законодавству РФ підлітки до 14 років можуть працювати лише з дозволу батьків та органів опіки у кінотеатрах, театральних, циркових та концертних організаціях. При цьому ви повинні створювати або виконувати витвір мистецтва. Є обмеження на робочий час – не більше 12 робочих годин на тиждень.

Не обов’язково намагатися влаштуватися у велику організацію, 12-13 років — чудовий вік, щоб пробувати, експериментувати та вибирати заняття до душі.

Що стосується сфери розваг та мистецтва, то ви можете спробувати себе як актор. Найчастіше на знімальному майданчику потрібні діти.

Якщо всі сайти з пошуку роботи вперто видають «тільки з 14 років», не засмучуйтесь. Для початку запитайте у своїй школі, можливо, у них є підробіток на літо та нескладні завдання, які ви зможете виконувати. Можливо, вас зможуть записати до спеціалізованого трудового загону з дозволу батьків.

Підробіток для підлітків 14 років

14 років – вік, коли підлітки офіційно можуть працювати. Спершу ми радимо вирушити до керівників у школі та дізнатися у них про підробітки. Якщо в школі нічого не знайшлося, наступний крок — завітати до молодіжного центру зайнятості вашого міста. Зазвичай у таких місцях співробітники допомагають підібрати відповідну вакансію, скласти резюме та пройти профорієнтаційне тестування.

Альтернативний варіант заробітку – проходити нескладні соцопитування. Це займає мало часу, а гроші сплачуються одразу на мобільний телефон, з якого їх можна вивести на будь-яку картку.

Підробіток для підлітків 17 років

До отримання дорослого паспорта залишилося небагато, і влаштовуватись на роботу стає простіше. Тепер не потрібні дозволи батьків та органів опіки, ви можете самостійно укладати трудовий договір.

Сьогодні класичні підробітки витісняються новими професіями, стає нецікаво працювати там, де мало платять, якщо зусиллями можна досягти набагато більшого, навіть поки що ти підліток. Один із популярних напрямків заробітку — ресел. Коротко – потрібно займатися перепродажем брендових речей. З одного боку, є можливість занурюватися в той чи інший бренд, а з іншого боку — прокачувати бізнес-навички.

Можна розвивати свій ютуб-канал або TikTok, вигадувати яскраві та популярні теми випусків, а потім монетизувати творчість.

Для хлопців, яким не подобається ідея з ресселом та ютубом, є підробітки за наймом. Наприклад, працювати як репетитор з молодшими класами, викладати російську мову або математику, а знання англійської мови буде додатковим плюсом.

Є послуги з догляду за тваринами. Ви можете гуляти з собаками або доглядати їх по кілька годин на день, поки господарів немає вдома. Аналогічний сервіс є і для нагляду за кішками.