“П’ятьох” ромок, які обкрадали людей на львівському вокзалі засудили до 7 років позбавлення волі

Львівський Залізничний Районний суд засудив п’ятьох ромок, які обкрадали людей на головному залізничному вокзалі Львова, під прикриттям поліцейських, до 7 років позбавлення волі – передає Твоя Львівщина, посилаючись на видання «Форпост».

У вироку суду вказано, що банда складалася з п’яти жінок ромської  національності, які є уродженками міста Берегово, Закарпатської області. Вони систематично влаштовували крадіжки, а частиною вкраденого ділилися з чотирма правоохоронцями, які їх прикривали.

Як вказано у матеріалах справи:

У період з травня по серпень 2018 року вони вчинили 14 крадіжок на суму: 168 тис. гривень. Частину коштів, вони поділили між собою, а іншу частину віддали правоохоронцям.

На суді ромки розкрили схему злочину. Виявляється, вони повинні були віддавати правоохоронцям половину суми, а також конкретні суми, які залежали від часу, коли вчинялися крадіжки. Вкрадені банківські карти і документи теж віддавали правоохоронцям.

На правоохоронців, які прикривали ромок, складене окреме кримінальне провадження, вироку наразі немає.

Переглянувши матеріали справи і взявши до уваги усі докази, колегія суддів винесла вирок. Одну з жінок засудили до 7,5 років позбавлення волі, інших чотирьох до 7 років позбавлення волі.