На Жовківщині відбулися уроки тверезості

Сьогодні, 28 лютого 2020 року, у селі Воля-Висоцька Жовківського району було проведено 3 уроки тверезості для учнів 7-9 класів місцевої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Про це інформує Твоя Львівщина.

До школи з просвітницькою місією завітали голова громадської організації “Рух Тверезих Галичан” Роман Гарасим та старший інспектор з ювенальної превенції Жовківського РВ поліції Уляна Самуляк.

На уроках діти ознайомились із основами науки про тверезість, а саме дізнались про те, що це природний стан людини, у якому всі ми народились, чому його варто зберігати протягом усього життя та що стається, коли людина отруює свій організм токсичними речовинами (алкоголем, нікотином чи ін. наркотиками). Учні дізнались й про те, які є види залежності, з чого вона починається, які наслідки і найголовніше – як уникнути залежності.

Щоб уникнути залежності, потрібно мати знання про одурманюючі речовини, їх руйнівний вплив на організм і прийняти свідоме рішення завжди перебувати у природному тверезому стані. А для дорослих важливо показувати правильний приклад та організовувати цікаве і корисне дозвілля своїм дітям і в жодному випадку не вчити “культурно випивати”. Бо потім в дитини формуються хибні переконання і починаються проблеми зі здоров’ям, з поведінкою, з навчанням і т.д.

У свою чергу старший інспектор ювенальної превенції п.Уляна нагадала школярам про відповідальність, яка настає для них та для батьків за порушення закону та асоціальну поведінку і закликала дотримуватись учнівських обов’язків.

Сподіваємось, такі просвітницькі заходи у вигляді уроків тверезості будуть корисні для нашої молоді, адже саме вони повинні у майбутньому стати елітою нації та бути рушієм розвитку держави!