ПРИГОН АВТО З-ЗА КОРДОНУ: КРАЩЕ САМОМУ АБО ЧЕРЕЗ ПОСЕРЕДНИКА?

Купівля нового престижного автомобіля, іноді і бюджетного, для деяких залишається недосяжною мрією. З цієї причини багато українців розглядають варіанти покупки авто з-за кордону. Переваги такої покупки очевидні. Адже у іномарок технічні характеристики і якість збірки краще, ніж у автотранспорту вітчизняного виробництва. А вартість при цьому однакова або навіть нижча. Якими способами можна пригнати авто із США або Європи? Вигідніше пригнати машину самому або довіритися посередникам? Про це піде мова в цій статті.

ОСОБЛИВОСТІ ПОКУПКИ АВТО В США ТА ЄВРОПІ ЗА ДОПОМОГОЮ ПОСЕРЕДНИЦЬКИХ ПОСЛУГ

Популярний спосіб автопригону – звернення до послуг компаній-посередників. Такі фірми також орієнтуються в нюансах транспортування та митного оформлення. У цього варіанту є свої переваги і недоліки. Впершу чергу перед вибором автомобіля необхідно визначитись , яка країна є найоптимальнішою для пригоду користованих автомобілів.Цю інформацію ви можете дізнатись на авторитетному інтернет-порталі delo.ua

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ПРОФЕСІЙНОЇ ДОПОМОГОЮ:

  • надання повного спектру послуг з вибору, доставки та розмитнення машин;
  • оформлення відносин за допомогою письмового договору, в якому детально описані права та обов’язки сторін;
  • юридична відповідальність за виконання домовленостей також підвищує безпеку угоди;
  • можна звернутися в компанію для замовлення навіть вибіркового набору послуг: автоподбор, пригін або офіційне розмитнення;
  • деякі організації з іноземними представництвами користуються пільговими умовами при оплаті обов’язкових зборів, тому знижуються статті витрат при вивезенні та ввезенні.

НЕГАТИВНІ СТОРОНИ ТАКОГО СПОСОБУ:

часто завищення вартості послуг; незаплановані витрати при розмитненні; скручений пробіг (за кожні 100 тисяч цінник піднімається на 5-7 тисяч євро). Що б пригін авто через посередників був безпечний, на сайті Сarta.ua можна переглянути відгуки клієнтів і рейтинг безлічі компаній України, які займаються авто підбором. Користувачі можуть знайти відповідного посередника, відсортувавши вибірку по місцю розташування і видам діяльності. Але якщо хочеться зайнятися покупкою самостійно, то доведеться врахувати наступні нюанси.

ОСОБЛИВОСТІ САМОСТІЙНОГО ПІДБОРУ І ПРИГОНУ

Вартість понесених витрат на покупку, транспортування та оформлення імпортного автомобіля – вирішальний фактор при виборі транспортного засобу. Згідно зі статистикою, вартість автомобілів, пригнаних своїми силами з Америки або Європи, виявляється нижче, ніж через посередників.

ПЕРЕВАГИ САМОСТІЙНОГО АВТОПРИГОНУ:

  • майбутній власник іномарки особисто контактує з продавцем, обумовлюючи ціну;
  • не потрібно ризикувати з передоплатами, авансовими платежами за послуги посередників;
  • можна самому вибирати країну пригону, щоб заощадити на транспортних витратах;
  • перевірка документів і огляд стану авто проводиться на місці, а не дистанційно.

Головним недоліком покупки автомобіля з за кордону своїми силами є наявність великих ризиків. Дуже часто недостатньо хороша перевірка продавця може призвести до того, що результат виявиться не таким райдужним, як обіцянки продавця. Тому варто все прорахувати, простудіювати законодавство, врахувати фінансові ризики і форс-мажорні обставини.

Підведення підсумків

Вибір безпечного способу пригону авто з-за кордону залежить від переваг покупця. У обох варіантів є переваги і недоліки. Коли майбутній автовласник упевнений в своїх здібностях, чому б не спробувати самостійно впоратися з поставленим завданням. Якщо немає часу займатися пошуком і дослідженнями, то можна довіритися компаніям-посередникам. На розсуд автолюбителя залишається вибір вподобану схему покупки машини за кордоном.