“Позбавив життя матір трьох дітей”: п’яний експрокурор збив на смерть 35-річну жінку

На Рівненщині водій позашляховика на смерть збив водійку скутера, яка їхала попереду. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції області. У інформації йдеться, що після зіткнення кермувальник не зупинився, його довелось наздоганяти. У нього виявили ознаки сп’яніння.

фото: Радіо Трек

Сестра загиблої звинувачує в аварії експрокурора. В прокуратурі підтвердили, що людину із таким ім’ям і прізвищем торік звільнили через неуспішне проходження атестації.

Інцидент стався майже опівночі у ніч на четвер, 9 вересня, біля села Немовичі Сарненського району. Там на дорозі Городище – Рівне – Старокостянтинів водій позашляховика Nissan Rogue збив жінку на скутері, яка їхала попереду, – розповіла пресофіцерка поліції області Юлія Мозоль.

“Слідчі встановили, що 38-річний житель Рівного не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції та зіткнувся зі скутером Honda”. 35-річна водійка останнього, це жителька села Немовичі, загинула від отриманих травм”, – розповіла пресофіцерка.

Зі слів Юлії Мозоль, водій авто після зіткнення не зупинився. Патрульні, які були свідками ДТП, почали його наздоганяти та змогли зупинити за кілька хвилин. Пресофіцерка каже, що водій вимкнув фари й таким чином хотів сховатися від правоохоронців.

“Під час спілкування у 38-річного чоловіка виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Він відмовився пройти освідування з допомогою приладу “Драгер”. Чоловіка затримали, у нього мають взяти на дослідження зразки крові, він поки що нічого слідству не пояснював”, – уточнила пресофіцерка.

Поліція почала розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху у стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, а також позбавлення права керувати на такий же термін.

У соцмережі з’явилось відео із місця ДТП, де жінка, яка представилась сестрою загиблої, стверджує, що аварію спричинив колишній прокурор.

“Сестра їхала з роботи у світловібиваючій куртці. Він колишній прокурор, а зараз адвокат. Людоньки, щоб тільки хоч не зам’яли цю справу, людоньки, пустіть розголос, будь ласка”, – каже жінка.

Речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська підтвердила, що людина із вказаним ім’ям та прізвищем працювала у прокуратурі, чоловік був звільнений у серпні 2020-го року через неуспішне проходження атестації.