У Жовкві заговорили про будівництво південної об’їзної дороги

24 червня у Жовківській РДА відбулась нарада щодо розгляду проблемних питань життєдіяльності району. З-поміж інших було піднято питання будівництва об’їзної дороги м. Жовква.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на прес-службу Жовківської районної державної адміністрації.

Фото: Жовківська РДА

В обговоренні питання взяли участь підприємці, які ведуть господарську діяльність на територіях, прилеглих до дороги, народний депутат Ростислав Тістик, заступник голови Жовківської міської ради, голова Сопошинської сільської ради. Ростислав Тістик повідомив про те, що готовий ініціювати виділення коштів з державного дорожнього фонду саме на будівництво цієї дороги, оскільки вже фактично відбувся тендер, і в серпні будуть розпочаті роботи на дорогах Кам’янка-Бузька-Жовква і Крехів-Жовква. За підсумками зустрічі стало відомо, що близько двадцяти підприємств готові долучатися та спільно працювати над реалізацією проекту і навіть взяти на себе питання водовідведення та благоустрою.


Зазначимо, на Львівщині триває створення великої кільцевої дороги навколо Львова загальною довжиною 173,7 км: Миколаїв – Комарно – Городок – Івано-Франкове – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка (автомобілтьна дорога Т1425).