Небезпечна знахідка в центрі Кам’янки-Бузької (оновлено)

17 березня 2020 року у м. Кам’янка-Бузька під час проведення ремонтних робіт, пов’язаних з відновленням тротуарного покриття по вулиці Тютюнника, 2 знайдено вибухові предмети.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Кам’янка-Бузької міської ради.

Фото: Кам’янка-Бузька міська рада

Виявлена знахідка опинилась в цьому місці, ймовірно, ще в час Другої світової війни.

На момент прибуття фазівців дорогу на вул. Тютюнника було перекрито. На місці працювали спеціалісти Кам’янка-Бузького РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.

Як пізніше повідомили в Головному управління ДСНС України у Львівській області, до Служби порятунку “101” о 11:38 год надійшло повідомлення, що м. Кам’янка-Бузька під час земляних робіт на вул. Тютюнника, 2 виявлено три 76 мм артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

Та як виявилось, це ще не все. Цього ж дня, 17 березня, о 20:38 год знову надійшло повідомлення, що під час планового розмінування території на вул. Тютюнника, 2 виявлено ще три одиниці боєприпасів – 75 мм артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

У результаті піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси було вилучено та знищено згідно встановленого порядку.

Рятувальники закликають краян бути вкрай обережними у разі виявлення невідомих предметів і дотримуватись правил безпечного поводження з ними. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку негайно треба повідомити, зателефонувавши за номером «101», “102” або повідомити органи місцевої влади.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет.