На що звернути увагу при виборі смартфона Xiaomi Redmi Note 8

Смартфон несе на борту 6 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої пам’яті. Модель випускається в варіантах з 64 і 32 ГБ пам’яті, при цьому обсяг ОЗУ незмінний у всіх версіях. Головний фотосенсор має дозвіл в 48 МП. Серцем смартфона є чіпсет Qualcomm Snapdragon 665 з вбудованою графікою Adreno 610.

Характеристики дисплей

Однією з сильних сторін Xiaomi Redmi Note 8 є його 6.3-дюймовий IPS дисплей з співвідношенням сторін 19.5: 9. Дозвіл складає 2340 х 1080 пікселів, а щільність 400 PPI. Будь-якого користувача обов’язково вразить яскравість дисплея даного апарату. Пікова яскравість становить 643 кд / м2 при автоматичноve регулюванні. Відключення автоматичного регулювання знижує пікову яскравість до 485 кд / м2.
Телефон Redmi Note 8 має одну важливу особливість: дисплей апарату, враховуючи свою бюджетну вартість, не тільки яскравий і контрастний, але також працює без ШІМ.

Дизайн і особливості
Дисплей Redmi Note 8 прикритий захисним склом Corning Gorilla glass, плавно перетікає в пластикову рамку. Товщина корпусу – 8.3 мм. Відповідно, смартфон досить тонкий, але може здатися громіздким через плоскою скляній панелі.
Відзначимо хорошу якість збірки: фізичні клавіші без люфту, натискання супроводжуються чіткими клацаннями.
Гарний градієнт припаде до душі багатьом користувачам. Вибрати модель можна з наступних колірних рішень: Space Black, Moonlight White і Neptune Blue.

Xiaomi Redmi Note 8: камера

У мобільному пристрої встановлено основний модуль з 4-ма камерами, а також фронтальна камера. Головним фотосенсором в тильному модулі виступає Samsung GM1, дозвіл якого 48 Мп (діафрагма f / 1.75, розмір пікселів 0.8 мкм). Крім того, є фотосенсор з макро-об’єктивом, 2 Мп сенсор для розпізнавання глибини поля з діафрагмою f / 2.4, і 8 Мп ширококутний фотосенсор з діафрагмою f / 2.2 і кутом огляду 180 градусів.

В Samsung GM1 застосовується техніка суміщення чотирьох ближніх пікселів в один, завдяки якій зазначається значно вища світлочутливість і деталізація картинки. Однак, є один нюанс, дозвіл при цьому знижується до 12 МП. Така технологія називається біннірованіем. З недоліків: при невеликій хмарності з’являються шуми і артефакти.

Фронтальна 13-мегапіксельна камера прекрасно справляється зі своїм завданням і робить відмінні знімки в денний час доби. Якість селфі-знімків прийнятно для розміщення в соцмережах, але фотошедеврів кінцевий результат назвати, зрозуміло, не можна.
В цілому, всі сенсори досить хороші, але поява ширококутового сенсора підвищило гнучкість і універсальність модуля.

Вердикт по Xiaomi Redmi Note 8 – дуже гідний концепт

Redmi Note 8 є черговим вдалим девайсом початкового рівня від виробника Xiaomi. Він здатний запропонувати досить багато тим, хто дбайливо ставиться до фінансів. За свої гроші він оснащений приголомшливою начинкою, має якісну збірку і дуже гарний IPS дисплей. А відсутність мерехтіння стане просто чудовою новиною для всіх чутливих користувачів.