На Самбірщині п’яний чоловік вбив кошеня : в поліції повідомили про покарання

На Самбірщині дізнавачі розслідують факт жорстокого поводження з кошеням, що призвело до його загибелі.

42-річний місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдав коту тілесні ушкодження, внаслідок чого тварина померла. Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у жорстокому поводженні з тваринами. 16 квітня до поліції надійшло повідомлення від 44-річної мешканки одного з сіл Самбірського району про те, що її брат вбив домашнє кошеня.На місці події працювали дізнавачі Самбірського районного відділу поліції.

Як встановили правоохоронці, 44-місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, умисно завдав 5-місячному коту тілесні ушкодження, внаслідок чого тварина померла.Дізнавачі Самбірського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Самбірської кружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.