На Рівненщині хлопець спіймав гігантського сома довжиною понад 2 метри (фото)

Рибину неймовірних розмірів спіймав хлопець на річці Горинь в межах Рівненської області. Його довжина становила 2,15 см, а заважив він 65 кілограмів.

Про це у соціальній мережі фейсбук повідомив Михайло Гриневич, який виклав світлину з рибою та зрештою викупив голову сома для подального збереження як експоната. Користувачі фейсбуку вже прозвали сома “поліською акулою”.

“Я такого ще не бачив! Він вже хапав гусенят і каченят! Сьогодні вранці не полінувався і поїхав подивитись! Ледве витягнув з сарайчика! Подивіться і Ви…” – ділиться враженнями п. Михайло.

Хлопець зловив на Горині спінінгом сома довжиною 2м 15см і вагою 65 кілограм! Я такого ще не бачив! Він вже хапав…

Опубліковано Михайлом Гриневичем Понеділок, 27 січня 2020 р.

Чоловік працює в школі та трохи захоплюється риболовлею. От і вирішив викупити голову того сома, яка заважила близько 14 кг.

“Готую з неї експонат… Вчора підвечір годин дві видаляв від неї лишні кістки і м’ясо і зараз вона засолена. Через днів десять буде робота завершена і залишиться наочна пам’ять. Це важливо, бо такі великі особини трапляються дуже рідко, а поглянути на голову 65 кг сома всім буде цікаво!” – продовжує ділитись Михайло Гриневич.

Куплена і випотрошена гігантська голова 65 кілограмового сома 5 днів пролежала в солоній ропі.

“Я зараз натопив в своїй літній кухні звичайну селянську піч, поставив голову на сітку і поміщаю на добу сушитись…і так ще дві доби з натопленням печі. Потім чуть підфарбую, декілька разів пролакую, висушу. І цікавий експонат величезної голови буде готовий. Вставлений в зуби кілок для того, щоб назавжди зафіксувати відкриту пащу сома…” – розповідає про технологію засушення автор.

Експонат з голови вже готовий і підлягає подальшому своєму оформленню. Висушену голову 65 кг сома чоловік збирається розфарбувати і полакувати разом з вчителями образотворчого мистецтва. І запевняє, що буде лежати десятиліттями.

Поряд з головою бачимо на світлині велику тарілку з риб’ячим холодцем з цієї голови.

“Це я вирішив вгостити ним вчителів… Холодцю я зварив 7 літрів і ще в холодильнику кісток і хрящів рівно на 7 залишилось. Дуже смачний получився!” – на завершення каже п. Михайло.