На Радехівщині запрацювали дві нові амбулаторії сімейної медицини

12 лютого у селах Бишів та Вузлове Радехівського району відкрили новозбудовані амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вони розраховані на обслуговування близько 6 тисяч мешканців з 11 сіл.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на офіційний сайт Львівської обласної державної адміністрації.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Заклади групової практики оснащені необхідним медичним обладнанням. Також для кожної новозбудованої амбулаторії закуплено службовий автомобіль Renault Duster.

Амбулаторії повинні охопити 11 сільських населених пунктів району, зокрема в селі Бишів крім мешканців самого села обслуговуватимуть всіх, хто проживає у селах Розжалів, Андріївка, Торки, Ордів та Забава. Натомість в амбулаторії села Вузлове – мешканців сіл Вузлове, Раковище, Бабичі, Шайноги і Нестаничі. Разом це близько 6 тисяч населення.

Додамо, медзаклад у селі Бишів обійшовся у 6,1 млн гривень, а в селі Вузлове – 6,2 млн гривень. Це передовсім субвенція з державного бюджету, а також співфінансування з місцевого бюджету.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Зазначимо, що з метою покращення надання медичної допомоги населенню у сільській місцевості Львівщини планується збудувати 43 амбулаторії сімейної медицини, деякі з них вже запрацювали. Для кожної із них закуплено автомобіль Renault Duster. Також закупили 67 автомобілів для існуючих амбулаторій.

29 січня у селі Миклашів Пустомитівського району відкрили новозбудовану амбулаторію