На Львівщині цілком припиняється курсування приміських і міжміських автобусів

З 12:00 год 18 березня 2020 року, на Львівщині всі нерегулярні та регулярні перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполучені буде припинено до 3 квітня. Таку Постанову прийняла Львівська обласна державна адміністрація, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Львівську ОДА.

Виконання вище вказаної Постанови є обов’язковим на всій території України.

“Ця заборона не розповсюджується на звичайний автомобільний транспорт. Вона стосується саме перевезень пасажирів, не вантажів. Якщо говорити про місто, то ця постанова також забороняє перевезення пасажирів – понад 10 осіб в одному траспортному засобі: автобусі, тролейбусі, трамваї”, – наголосив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Окрім того, заступник голови ОДА наголошує, що перевізникам необхідно дотримуватися жорстких карантинних норм. Він також додав, що перевезення одночасно більше 10 пасажирів в трамваях, тролейбусах та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах заборонено.

Також нагадуємо, що згідно з проєктом  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», який 17.03.2020 року був прийнятий на позачерговому пленарному засіданні Верховної ради України внесено зміни до Кримінального кодексу України. Відповідно, порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, карається штрафом від 17 000 до 34 000 грн або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі.