На Львівщині протестували медики з громадою (ФОТО)

13 березня відбулася позачергова сесія Східницької селищної ради. Головним питанням сесії було утворення в громаді КНП (Комунального некомерційного підприємства), яке б могло укладати угоди з Національною службою здоров’я України та працювати у сфері надання медичних послуг.

Про це повідомили у виданні Варто – Галицькі новини, інформує Твоя Львівщина.

Це мало б дозволити зберегти лікарню у гірському селищі Підбуж. Частина депутатів виступала за створення єдиного КНП, яке б об’єднало в собі первинну, і вторинну ланки. Проте проекти рішення передбачали створення двох КНП, відтак депутати не підтримали рішення щодо одного КНП, виокремивши лікарню у Підбужі. Депутати селищної ради Ірина Журавчак та Мар’яна Баброцяк, а також медики з Підбужа та частина місцевих мешканців вважають, що такі рішення в майбутньому призведуть до закриття лікарні у Підбужі.

Після оголошення результатів голосування медики та місцеві мешканці, які були присутні на сесії, оточили селищну раду та вимагали повторного голосування, щоб було створено одне КНП.

“Замість того, щоб обговорити це питання, зібрати голів фракцій, і тоді приймати рішення, нам, депутатам, проєкт рішення надіслали лише вчора та інформацію, що сьогодні позачергова сесія. Норма про обов’язкове  оприлюднення проектів рішення за 10 десять днів до дня голосування не дотримана. Рішення приймаються з порушенням регламенту” – зазначила депутат селищної ради Ірина Журавчак.



Зазначимо, що лікарня у Підбужі обслуговує передусім населення, яке мешкає в гірській частині Дрогобиччини.