На Львівщині побудують новий гірськолижний комплекс.

Наступного року на Львівщині біля Славського стартує будівництво нового гірськолижного комплексу, який матиме близько 60 кілометрів лижних трас.  

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на інтернет ресурс  ZAXID.NET.

Холдинг ОККО Group львівського бізнесмена Віталія Антонова завершив процес викупу землі для будівництва гірськолижного курорту на території Славської ОТГ. У 2021 році інвестор планує розробити проект і розпочати будівництво курорту.

Як повідомив  агентству «Інтерфакс-Україна» заступник начальника управління туризму і курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський, сума інвестицій складе 500 мільйонів доларів.       «Це дуже тривалий проект, який буде реалізовуватись близько чотирьох років. Він стартує в 2021 році. Зараз всі питання з землею вирішені, наступний крок – розробка проекту, проектно-кошторисної документації та початок будівельних робіт», – сказав він.

За словами Лозинського, курорт побудують за 15 км від смт Славсько на території сіл Верхня Рожанка і Волосянка. Новий гірськолижний комплекс в технічному плані може стати альтернативою відомому курорту Буковель. На території комплексу облаштують лижні траси загальною протяжністю 60 км (для порівняння: Буковель має 50 км лижних трас).

Лозинський також нагадав, що компанія ОККО кілька років тому перереєструвала всі свої акції у Славсько і, відповідно, сплачує податки у громаду. «Ці кошти реінвестують в розвиток гірськолижної інфраструктури, в бренд Славського, в ремонт доріг і розвиток громади», – додав Тарас Лозинський.