На Золочівщині буде новий туристичний маршрут «Стежками Героїв села Вороняки»

Зусиллями працівників відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» та громадськими активістами села Вороняки Золочівського району реалізовуватиметься проєкт нового туристичного маршруту. Називатиметься він «Стежками Героїв села Вороняки»

Про це повідомляє Твоя Львівщина з посиланням на повідомлення прес-служби Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Фото з ресурсу Львівської ОДА

Новий туристичний маршрут буде пішим. Починатиметься від залізничної станції “Золочів”, а загальна протяжність становитиме близько 12 кілометрів. Маршрут прокладається таким чином, щоб охопити різноманітні цікаві природні об’єкти, зокрема джерела, ставок, просторі луки та лісосмуги. Також мандрівники матимуть нагоду ознайомитись з історією села, пройтись Хресною дорогою та відвідати місцевий храм в селі Вороняки. Крім цього можна буде віддати шану борцям за волю України, адже на маршруті є пам’ятні знаки героям УПА і руїни криївок, що нагадують про буремні роки та славну боротьбу за Незалежність нашої держави.

Маршрут «Стежками Героїв села Вороняки»

Кінцевим пунктом туристичного маршруту “Стежками Героїв села Вороняки” визначено урочище Желяско, де облаштовано рекреаціну зону та встановлено декілька пам’яток християнського та національного характеру. І взагалі сам маршрут орієнтований саме на пізнання рідного краю, його історії, а також виховання в національному та християнському дусі.

Нагадаємо, що дані території відносяться до заповідних територій Національного природного парку «Північне Поділля».