Визначились головні претенденти на звання “Найкраща ялинка Львівщини 2020”

Сьогодні, 16 січня, стартували чвертьфінали конкурсу “Найкраща ялинка Львівщини 2020”, організованого інтернет-ресурсом “Твоя Львівщина”

В конкурсі беруть участь 32 ялинки-красуні з міст, селищ та сіл Львівської області. А саме голосування проходить на офіційній сторінці організаторів. Незважаючи на те, що конкурс відбувається вперше, він викликав неабиякий ажіотаж на території Львівської області. Лише в першому турі свої голоси віддали більше 62 тис чол.
Голосування складається з першого та другого етапів, чвертьфіналів, півфіналів та фіналу.
Кожне опитування триває дві доби з моменту публікації.

Організатори зазначають, що метою конкурсу є популяризувати кожне місто та подякувати за створення святкового настрою. А найкращих ще й нагородити.


Жерналісти інтернет – ресурсу “Твоя Львівщина” вирішили проаналізувати пари, котрі зустрінуться в чвертьфіналі.

Пара 1

Червоноград – Винники.

На думку багатьох експертів – найсильніша пара даного конкурсу. Пара, де кожна з ялинок варта фіналу.

Червоноградська красуня на шляху до чвертьфіналу в першому турі перемогла ялинку з м. Трускавець : 2805- 2531 голосів. В другому турі їй протистояла Жовківська ялинка. 4885 – 2864 і попереду чвертьфінал.

Головна суперниця – ялинка з міста Винники спочатку мінімально ( з перевагою всього в 4 голоси ) здолала представницю Дрогобича, а в другому турі перемогла Стрийську ялинку.


Пара 2

Борислав – Кам’янка – Бузька

Друга пара є достатньо рівною, тому хто тут здобуде перемогу не може передбачити ніхто. В боротьбу вони вступають 17 січня.

Борислав проходить дистанцію доволі рівно: 4219 голосів проти Сокалю та 4910 голосів в голосуванні проти Буська.

Також рівно, проте з дещо меншою кількістю голосів проходить дистанцію головна ялинка Кам’янки – Бузької. В першому турі з відчутною різницею пройшли ялинку з м. Мостиська, а в другому не відчули опору зі сторони ялинки с. Солонка.


Пара 3

Новояворівськ – Стебник

Цьогоріч міські ради Новояворівська та Стебника постарались на славу, а тому вибрати красивішу ялинку з цієї пари буде дуже важко. За думкою багатьох саме в цій парі є так звана “темна конячка”, котра зможе нав’язати боротьбу явним фаворитам.

Головна красуня з м. Новояворівськ в першому турі не відчула спротиву зі сторони Великих Мостів ( 4636 – 667 голосів ). В другому турі 3606 – 1483 перемога над Равою – Руською.

Проте Новояворівську не буде легко в 1/4 фіналу. Чому? Тому, що Стебник з кожним туром відчутно прибавляє в голосах. Якщо в першому турі за ялинку віддали голоси 1042 людини, то в другому вже 2508 чоловік.


Пара 4

Славське – Сколе / Яворів

На момент написання статті триває останнє голосування в 2 турі, а тому Славське очікує на свого суперника. Остання пара є однією з найцікавіших в голосуванні, оскільки в 1/4 фіналу може зустрітись одразу дві ялинки з одного району – Сколівського.

Незважаючи на достатньо скромний статус смт. Славське на шляху до 1/4 фіналу перемогли майже в двічі більший за населенням Моршин та смт. Східницю. В обох випадках з досить переконливою різницею голосів.

Конкуренцію смт. Славське в 1/4 фіналу можуть скласти міста Сколе чи Яворів. Наразі вони змагаються в 2 турі голосування. На момент написання статті ближчим до виходу в наступний тур все ж є м. Яворів. В першому турі Яворівська ялинка впевнено перемогла Золочівську, випередивши її практично в два рази.