На Городоччині збудують новий міст замість старого, який 12 років у аварійному стані

На Городоччині між селами Монастирець та Поляна Комарнівської територіальної громади побудують новий міст замість старого, який 12 років перебував в аварійному стані.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на допис на facebook-сторінці заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода та сайт “Суспільне Львів.”.

У 2008 році міст між селами Монастирець та Поляна пошкодило через повінь. Тоді ж поруч із старим мостом почали зводити новий. За словами учасника виконкому Комарнівської громади Ярослава Крупача, у той час гроші на будівництво виділяв Кабмін. Проте міст не встигли збудувати до закінчення року і гроші повернулись у держбюджет, а у бюджетах наступних років грошей на будівництво мосту не виділяли.


Світлина – Суспільне Львів

Окрім цього за селищною радою існував борг перед підрядником за виконані роботи. Як розповів у коментарі Суспільному заступник директора обласного департаменту дорожнього господарства Микола Одинацький, нині борг перевищує 2 мільйони та 200 тисяч гривень. Їх суд зобов’язав виплатити Комарнівську ОТГ.

Щоб розпочати будь-які роботи, громада має оплатити борг. Департамент дорожнього господарства запропонував виділити гроші з обласного бюджету. Рішення про виділення грошей на погашення боргу можуть ухвалити депутати Львівської облради на засіданні 16 березня.


“Далі Комарнівська ОТГ має оплатити підряднику ці борги. Після цього потрібно провести коригування проєктно-кошторисної документації. У процесі коригування обстежити міст, прийняти відповідні технічні рішення, скоригувати проєкт, пройти експертизу та оголосити новий тендер на добудову мосту”, — каже Микола Одинацький.

За словами Миколи Одинацького, аби виконати усі процедури та визначити підрядника потрібно 6-9 місяців. Скільки коштуватиме будівництво нового моста поки невідомо.