На Великдень окупанти запланували теракт у церкві, щоб Росія могла ввести війська – розвідка

Російські війська планують ряд провокацій на Великодні свята у зоні ООС.

Про це повідомила прес-служба штабу операцій Об’єднаних сил у Facebook.

За інформацією, яка стала відома розвідці, 25 квітня сплановано проведення низки провокацій проти України із використанням озброєння та військової техніки з нанесенням маскування типу “піксель”, яке використовується підрозділами ЗСУ.



“Одна з таких провокацій має відбутися на Дебальцевському напрямку із залученням найманців “Союзу Добровольців Донбасу”, які отримали вказівки від щодо імітації наступу на позиції окупантів з метою руйнування обладнання перших позицій та нанесення втрат. При цьому не виключаються втрати також серед цивільного населення”, – йдеться у повідомленні.



Також розвідка повідомила про підготовку теракту.



“Викликає обурення цинізм керівництва окупаційних військ, яким сплановано здійснення терактів під час проведення Великодньої служби в одній із церков Московського патріархату, що може призвести до масових втрат серед прихожан”, – заявили у штабі.



Там  додали, що зазначене дасть змогу звинуватити Україну в “геноциді власного народу”, а також ввести на регулярні війська Російської Федерації.



“Командування об’єднаних сил запевняє, що повністю дотримується Мінських домовленостей. Вину за можливу ескалацію конфлікту, а також загибель цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ”, – підсумували військові.