Натяжні стелі в квартирі: що потрібно знати про популярне оздоблення?

Щодня все більше людей вирішують встановити натяжні стелі в квартирі. І це не дивно, адже таке оздоблення швидко монтується та вражає різноманітністю дизайну. Головне – правильно вибрати полотно та компанію для монтажу конструкції.

Компанія «Elitsteli» в Києві здійснює встановлення натяжних стель у квартирах під ключ. Вони працюють швидко, реалізують проекти будь-якої складності як в новобудовах, так і в будинках з історією, та більше інформації ви можете знайти на їхньому сайті.

Переваги натяжної стелі у квартирі

Серед безперечних переваг натяжних стель у квартирі :

  • можливість швидко, без додаткових витрат та проведення брудних будівельних робіт отримати ідеальну стелю;
  • великий вибір матеріалів – асортимент включає білі та кольорові полотна з різною фактурою та експлуатаційними характеристиками;
  • простір для дизайну – за допомогою натяжних полотен можна створити оригінальні багаторівневі та комбіновані конструкції, зробити імітацію зоряного неба, ручного декоративного розпису чи графіті.

Важливо! Сучасні натяжні полотна мають антистатичні властивості і не притягують пил.

Для яких квартир підходять натяжні стелі?

Натяжні стелі – універсальне оздоблення, яке підходить для будь-яких квартир.

  1. У новобудовах вони позбавляють необхідності вирівнювати основну стелю, дозволяють приховати розташовані під ним комунікації і чудово справляються з компенсаторними навантаженнями при усадці будинку без деформацій і втрати експлуатаційних властивостей.
  2. У старому житловому фонді вирішують проблему штукатурки, що обсипається, і нерівних перекриттів.
  3. У квартирах з низькими стелями та невеликими кімнатами дозволяють візуально розширити простір, а у просторих – знизити витрати на ремонт

ПВХ чи текстиль?

В асортименті виробників натяжних полотен є матеріали з:

ПВХ-матеріали

Вони можуть бути будь-якого кольору з глянсовою або матовою поверхнею, а їх монтаж здійснюється під нагріванням (з використанням теплових гармат). Полотна з полівінілхлориду ( ПВХ ):

  • добре розтягуються та легко перекривають великі площі;
  • стійкі до впливу вологи та підходять для встановлення в кухнях, санвузлах, ванних кімнатах, саунах;
  • чудово тримають воду і дозволяють захистити квартиру при виникненні протікання, а після усунення комунальної проблеми стеля знову виглядатиме як нова;
  • при фотодруку на них виходять дуже яскраві та деталізовані зображення.

Важливо! Більшість глянсових полотен відбиває здатність 30-50 %. Але деякі преміальні бренди пропонують матеріали, які мають цей показник близько 70 %, – вони дають максимальний дзеркальний ефект.

Поліестер

Це спеціалізований текстиль, екологічний та міцний. Він практично не тягнеться, а його установка виконується без нагрівання. Натяжна конструкція з полотном з поліестеру дуже довговічна і виглядає як якісно оштукатурена стеля. А саме текстильне полотно:

  • може бути не лише білим, а й кольоровим;
  • підходить для фотодруку;
  • не тримає воду і стає непридатним при виникненні протікання.