Мешканка Городоччини отримала почесне звання “Мати-героїня” (фото)

У четвер, 11 лютого, у приміщенні Городоцької районної державної адміністрації відбулось нагородження матері-героїні району, котру нещодавно було відзначено на державному рівні.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Городоцької РДА.

Голова Городоцької РДА Саган Іван, заступник голови РДА Спесівов Василь та керівник управління соціального захисту райдержадміністрації Матвієнко Юлія привітали матір п’яти дітей Новосад Юлію Ярославівну з почесним званням та вручили їй підписане Президентом України посвідчення і нагрудний знак “Мати-героїня”.

“Мати-героїня” – це перш за все державне визнання Вашої материнської самовідданості, наполегливої і надважкої праці, яку Ви вкладаєте у своїх дітей. Бажаю злагоди в родинах, наснаги, поваги та доброго здоров’я”, – зазначив голова Городоцької РДА Іван Саган.



Нагадаємо, що згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року №476/2001 почесне звання України “Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Звання “Мати-героїня” у нашій державі було встановлено з метою посилення уваги до проблем народжуваності, зміцнення інституту сім’ї, відзначення кращих матерів, які забезпечують належні умови для всебічного розвитку дітей. Це звання присвоюється жінкам – громадянкам незалежної України і є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів.