На Яворівщині шестеро жінок отримали почесне звання “Мати-героїня” (фото)

У середу, 10 лютого, у Яворівській райдержадміністрації відбулось нагородження “Матерів-героїнь”, яких відзначено на державному рівні.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Яворівської РДА.

Привітали героїнь та вручили заслужені нагороди “Матерям-героїням” перший заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Зоряна Мірило та голова Яворівської районної ради Микола Романюк і побажали більше хороших та світлих днів у їхньому житті, довголіття, добробуту, родинного тепла та радості від дітей і онуків.

Відповідно до Указу Президента України від 15 грудня 2021 року № 568/2020 “Про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”, ці державні нагороди отримали:
— Орися Бешляга (с. Лозино);
— Галина Гащук (с.Верещиця);
— Оксані Гошко (с. Верещиця);
— Марії Кравців (с. Бірки);
— Галина Курило (с. Середкевичі);
— Ольга Лойко (с. Солиги).

“Дорогі “Мати-героїні” Яворівщини, виховання однієї дитини це досить серйозна відповідальність і не проста справа, а якщо ми говоримо про п’ять і більше дітей, то це потребує у стільки ж разів більше турботи, терпіння та витримки. Своїм прикладом ви утверджуєте цінності родини. Впевнена, ваші діти будуть гідними громадянами своєї держави Низький уклін Вам, матері – берегині нашого краю”, – з вітальним словом звернулась Зоряна Мірило



Відповідно до Закону України “Про державні нагороди” почесне звання “Мати-героїня” України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року №476/2001 почесне звання України “Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї , створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.