Масове отруєння у ресторані на Львівщині: стала відома причина

Пацієнтів ресторану “Панський Книш”, що у смт. Куликів на Жовківщини, вклала на лікарняні ліжка Львівської обласної інфекційної лікарні сальмонела. Усього отруїлося 24 людини, серед них вісім дітей.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Zaxid.Net.

За словами Наталії Іванченко-Тімко, 21 відвідувач ресторану госпіталізований до Львівської обласної інфекційної лікарні, з них вісім дітей, ще троє лікуються амбулаторно.

“В біоматеріалі однієї хворої, найважчої, яку госпіталізували першою, виділено сальмонелу. Матеріали інших хворих ще в роботі, але вже точно можна говорити, що це сальмонельоз, бо всі харчувалися в одному закладі і у всіх однакова клініка. Який саме продукт став фактором інфікування, наразі невідомо. Готових страв у ресторані на момент епідрозслідування вже не було. Дехто з відвідувачів взяв з ресторану додому готову продукцію, то у них взяли на дослідження три зразки, але вони ще в роботі”, – розповіла головна санітарна лікарка Львівщини.


Нагадаємо, 4 липня у ресторані “Панський Книш» у Куликові, що неподалік, відвідувачі святкували різні події. Перших хворих з симптомами отруєння до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували вже у понеділок, 5 липня, інші поступили у вівторок, 6 липня. Тоді їх було 17, серед яких шестеро дітей. Станом на ранок 9 липня кількість хворих зросла до 24, серед яких вісім дітей.