Коронавірус набирає обертів

Коронавірус все більше шириться Європою – повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на видання «Ракурс». На деяких сайтах навіть є карта поширення вірусу, яка постійно оновлюється.

За деякими даними, так званий коронавірус –«SARS-CoV-2» вже у Швейцарії та Іспанії, район Каталонії. Там зафіксовано 4 випадки інфікування цим вірусом. 2 людей, на щастя одужали.

В Італії кількість хворих зросла до 283 осіб, 7 померли.

Також, як повідомляють японські ЗМІ коронавірус зафіксували в жінки, котрій дозволили залишити лайнер Diamond Princess, котрий на початку лютого через численні випадки захворювання тим самим вірусом серед людей на борту потрапив під карантин.

Крім того в Іспанії закрили на карантин цілий готель, бо виявили в одного з гостей – коронавірус. Розташований цей готель на на найбільшому із семи островів архіпелагу Канарських островів — Тенеріфе. Загалом в ньому перебуває понад тисяча гостей і їм заборонено покидати заклад.

За деякими даними симптоми коронавірусу дуже нагадують симптоми при захворюванні пневмонією, але відповідних ліків, поки що, немає. В Китаї і США вже займаються створенням антидоту, щоб побороти вірус. Проводяться відповідні дослідження.