Користь спортивного харчування для організму людини

Спортивне харчування, крім впливу на схуднення, набір маси і силові показники, мають «побічні» ефекти. І ці ефекти зовсім не негативні, а навпаки – просто вони не завжди відносяться конкретно до спорту, але в цілому позитивно впливають на здоров’я і самопочуття людини. Про таку «неспортивну» користь спортивних добавок ми і розповімо в нашій статті.

Чи є шкода від спортивного харчування?

Тут ми хочемо нагадати стару приказку «в краплі ліки – в чашці отрута». Будь-якою речовиною, навіть аскорбіновою кислотою, яка знайома нам з дитинства і здається цілком безпечною, можна отруїтися, якщо зловживати.

З обережністю варто застосовувати будь-які добавки, в тому числі і спортивні – вагітним і годуючим жінкам. У будь-якому випадку варто проконсультуватися з лікарем, які спортивні добавки можна і потрібно приймати, і виключити можливість індивідуальної непереносимості речовини.

Якісне спортивне харчування ви можете придбати у інтернет магазині MST. Там вас якісно проконсультують та допоможуть підібрати спортивні добавки.

Протеїн і амінокислоти – мабуть, найпопулярніше спортивне харчування, використовується як для скидання ваги, так і для росту м’язів. Однак з ним не все так просто.

За даними дієтологів, середній житель великого міста з’їдає недостатньо білків зі звичайної їжі. Це може привести до порушень обміну речовин, проблем з тиском і навіть міцністю кісток. У зв’язку з цим для більш збалансованого харчування слід додати до простої їжі білкові добавки: коктейлі, батончики, печива.

Протеїн ж складається з амінокислот, частина з яких незамінна. Тобто організм не виробляє їх сам, а може тільки отримувати з їжею.

Багатопрофільний жироспалювач і просто корисна добавка L-карнітин

Основний ефект L-карнітину – прискорення транспортування жирних кислот в клітини, для їх руйнування. Однак цей процес впливає не тільки на схуднення. Жироспалвання – процес, в якому вивільняється енергія, тому при активному застосуванні карнітину в цілому підвищується працездатність організму.

Нейрозахисну функції карнітину ще вивчаються, проте вже сьогодні є дані, що деякі форми (Ацетил L-карнітин) здатні проникати в мозок і захищати його клітини від дії деяких токсинів. Це підвищує опірність організму розумових навантажень і стресу. Особливо актуально це для людей похилого віку та людей, що страждають на вегето-судинну дистонію.

Функції підвищення витривалості і додаткової енергії, поліпшення якості сперми у чоловіків і потовщення стінок матки у жінок, актуальні в контексті планування вагітності, як для чоловіків, так і для жінок. L-карнітин входить до складу багатьох препаратів від безпліддя.

Фермент молодості Q10

Коензим Q10 або убіхінон – ферментоподобна речовина, яка бере участь в основних енергетичних процесах, пов’язаних з АТФ. Q10 надає живильну, відновлює і антиоксидантну дії.

Убіхінон виробляється в людському організмі, і присутній практично у всіх його клітинах і органах. Але після 20 років його вироблення йде на спад, тому в більш пізньому віці необхідно пити Q10 додатково.

Це в поєднанні з потужним антиоксидантну дію дозволяє вважати коензим Q10 «ферментом молодості». І дійсно – перешкоджаючи руйнуванню тканин організму вільними радикалами, Q10 допомагає полегшити симптоми багатьох захворювань, які ми звикли пов’язувати з літнім віком – гіпертонією, атеросклерозом, хворобою Альцгеймера та іншими.

OMEGA-3 ненасичені жирні кислоти

Важливість жирних кислот в організмі важко переоцінити – в першу чергу з жирів формуються клітинні мембрани – тобто жири потрібні практично будь-якій частині організму. Синтез ряду життєво важливих гормонів, як у чоловіків, так і у жінок теж базується на жирних кислотах.