З 1 серпня в Україні подорожчає електроенергія

З 1 серпня 2020 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг збільшить тариф Укренерго на передачу електроенергії на 54,6%.

Для зниження ціни потрібно розширити імпорт електроенергії з ...

Про це повідомила пресслужба НКРЕКП, інформує Твоя Україна.

Відповідне рішення ухвалили, щоб компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками «зеленої енергетики».

Також зазначається, що спочатку хотіли підвищити тариф у 2,1 раза — до 327,97 грн/ Ват-годину, а початковою пропозицією було довести його до 604,51 грн/Ват-годину.

Тариф держкомпанії НЕК Укренерго на передачу електроенергії з 1 серпня зросте на 54,6%, до 240,23 грн/МВт-год без ПДВ.

Таке рішення в суботу, 11 липня, ухвалила Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг.

На прохання присутніх представників бізнесу та народних депутатів Комісія вирішила відмовитися від дворазового зростання тарифу.

Як повідомив голов Нацкомісії Валерій Тарасюк, з метою погашення заборгованості “Укренерго” проведе переговори з міжнародними фінорганізаціями з метою залучення додаткових кредитних коштів.

НКРЭКУ выступает за возобновление импорта электроэнергии из РФ и ...

Зазначається, що можливість знизити тариф з’явилася завдяки планам НЕК взяти кредитні кошти міжнародних фінансових організацій, що дозволить запобігти моментальному навантаженню на споживачів і паралельно розрахуватися з боргами відповідно до підписаного між урядом України та «зеленими меморандумом».