З 1 вересня в Україні підвищуть зарплату усім медикам, – повідомляє МОЗ

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає неприйнятним нинішній рівень зарплат медиків – лікарі повинні отримувати не менш, ніж 20-25 тисяч гривень на місяць.

У ББЛІЛ скасовані планові операції » Газета «ВІСТІ» - Бориспіль ...

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, інформує Твоя Україна.

“Я вважаю, що мінімальна заробітна плата лікаря повинна стартувати від 20-25 тисяч гривень, якщо ми хочемо мати професійних лікарів з гідними умовами праці, від яких ми будемо вимагати якісно нас лікувати”, – сказав Степанов.

Міністр нагадав, що з 1 вересня поточного року передбачено збільшення заробітної плати лікарям на близько 3500 гривень, хоча цього, на його думку, теж недостатньо.

“Я вважаю, що цього недостатньо. Я завжди вважав, що лікар або медична сестра, або водій швидкої не можуть отримувати зарплату таку, яку вони отримують сьогодні. Це неприпустимо. Але ми зробили перший крок”, – зазначив Максим.

Максим Степанов заявив про неминучість другої хвилі коронавірусу в ...

У наступному році, за словами Степанова, підвищення зарплати медичним працівникам буде закладене в тарифи на медпослуги.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в цьому році видатки на зарплати всім медикам сумарно збільшать майже на 8 млрд грн. Доплата середньому медичному персоналу становитиме 2360 грн, а молодшим медичним сестрам – 1180 грн.