Енергозберігаючі вікна: що це таке і що варто знати покупцеві

Для тих, що цінує комфорт в будинку і намагається максимально економно використовувати сімейний бюджет, варто розглянути варіант придбання енергозберігаючих вікон від перевіреного виробника. Однак багато хто не вірить, що такі віконні конструкції здатні економити гроші і забезпечувати затишок в домі. Спробуємо розставити всі ключові моменти в правильній послідовності і запевнити Вас в тому, що в понятті «енергоефективність» дійсно є раціональність.

Коротко про головне

Багато хто ще пам’ятає, коли і як на українському ринку металопластикові або ПВХ-вікна, так як сталося це за мірками історії вчора. Однак більшість споживачів не встигли оцінити всі переваги даних виробів, як виробники запропонували новий товар – енергозберігаючі пластикові вікна.
Зовні відрізнити прості вікна від тих, що збережуть Ваші кошти, однак деяка різниця є – це ціна таких вікон. У порівнянні зі стандартними віконними конструкціями енергоефективні конструкції коштують більше. З огляду на це багато хто не бажає переплачувати, вважаючи обіцянку велику ефективність простим рекламним трюком. Однак зацікавленого покупця має зацікавити наступні параметри, які дозволять оцінити конкретний товар:

  • Які матеріали використовуються при виготовленні кінного профілю;
  • Конструктивні особливості, які застосовувалися виробником;
  • Кількість камер у віконному профілі;
  • Особливості склопакета (найголовніше потрібно врахувати кількість скляних панелей;
  • Дотримання виконавцем технічних моментів при проведенні монтажу.

Однак багато що залежить від професіоналізму і відношення до процесу виробництва вікон. Якщо компанія-виробника націлена на отримання абсолютної довіри покупця, то при покупці Ви дійсно отримаєте відмінні вікна, які заощадять Ваш бюджет.


У чому секрет енергетичної ефективності вікон?

В основі концепції енергозберігаючих вікон конструкції від перевіреного виробника Віконда стоять наступні моменти:

  1. Надійна і міцна конструкція віконної рами (профілю), яка за стандартами не повинна займати більше 1/5 частини всієї площі скління. Внутрішні порожнини повинні містити якісний теплоізоляційний вкладиш. Окрема увага приділяється посиленню конструкції профілю – це армування;
  2. Склопакет – це конструкція, яка складається з декількох стекол, а внутрішня порожнину додатково заповнюється спеціальним газом (найчастіше використовується аргон). Залежність в цьому така, що чим більше стекол і газозаполненних камер, тим вище теплоізоляційні властивості;
  3. Додатково можуть використовуватися спеціальні ізолятори, що сприяють збереженню тепла в приміщенні. Такі ізолянтом є спеціальним покриттям, яке наноситься на поверхню скла зовні;
  4. Продумана система повітрообміну з можливістю перемикання режимів в залежності від сезону – це запорука оптимальних умови в плані параметрів вологості і температури.

Якщо говорити про енергозбереження, то основний ефект полягає в підвищенні светопропускаемости скла і зниженні рівня втрати тепла з приміщення. Цього вдається досягти за рахунок покриття, яке містить сульфіди. Тому варто розглянути сучасні енергоощадні технології, які реалізовані компанією Віконда.