В Городоцькому районі крали ліс в день пам’яті Героїв Небесної Сотні

Вчора, 20 лютого, мешканці села Вишня Городоцького району затримали лісовоз з 20 кубічними метрами кругляку дуба.

Як інформує ІП Діло, про це повідомив священик о. Михайло.

За словами священика, мешканці села Вишня затримали лісовоз з деревиною поблизу свого села. На автомобілі було 20 кубічних метрів кругляку дуба, а на землі лежало ще 18 стовбурів.

Заблокували лісовоз спершу двоє місцевих депутатів, після чого до них приєднались інші селяни та о. Михайло. Як зазначають очевидці, на деревині були відсутні обов’язкові мітки. Також до лісовозу їхала вантажівка, у яку мали б завантажувати кругляк. Працівники Рудківського лісгоспу так і не змогли пояснити, чому деревина вивозиться без чіпів. В результаті мешканці села викликали поліцію, однак правоохоронці відмовились продемонструвати складені на місці події протоколи про правопорушення. У людей з правоохоронцями виникли конфлікти. Одного з депутатів, що блокував вивіз деревини, забрали до відділку поліції.

Як зазначає о. Михайло, крадений ліс раніше вивозили вночі. А вчора, у День пам’яті та вшанування Героїв Небесної сотні в селі відбувались жалобні заходи за односельчанами Володимиром Жеребним та Володимиром Топієм, які загинули на Майдані. І саме тоді, коли більшість людей були на цих заходах, інші цинічно намагались вивезти ліс.

Місцеві мешканці вимагають реального покарання за зрубаний ліс і вдвічі більше обурені за те, що крали його в такий день гідності, коли вшановують пам’ять Героїв з цього села, що померли на Майдані за краще майбутнє України.