Визначена дата та місце проведення конференції, присвяченої Камінка-Струмилівському Євангеліє. Запрошують усіх!

Наукова конференція «Історико-культурне значення Камінка-Струмилівського Євангелія в загальноукраїнському контексті» відбудеться 14 лютого у місті Кам’янка-Бузька.

Початок об 11:00 год в приміщенні ресторану «Леокс» (вул. Незалежності, 16).

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на офіційний сайт Кам’янка-Бузької міської ради.

Афіша: Кам’янка-Бузька міська рада

Як нам відомо, у 2019 році вийшло факсимільне видання рукописного Євангелія 1411 року, знаного як Камінка-Струмилівське Євангеліє.

Цьому передувала жертовна дослідницька праця світлої пам’яті митрофорного протоієрея Михайла Піха, багаторічного настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Кам’янка-Бузька, декана Кам’янка-Бузького  благочиння.

З цієї нагоди організовується дуже важлива подія подія в плані пізнання та збереження історико-культурної спадщини нашого міста та краю загалом.

Як ми повідомляє раніше, з ініціативою провести таку конференцію, виступила Кам’янка-Бузька міська рада. 23 січня відбулась зустріч, де заступник міського голови Ковалюк Б.С. та директор комунальної бібліотеки Івашків В.О. повідомили директора Львівської Національної наукової бібліотеки ім. В.Стефаника та директора Львівського Національного музею ім. Андрея Шептицького про такий намір. Саме тоді й запросили науковців та узгодили формат конференції за їх участю.

Отож, конференція під назвою «Історико-культурне значення Камінка-Струмилівського Євангелія в загальноукраїнському контексті» відбудеться 14 лютого 2020 року об 11:00 год в приміщенні ресторану «Леокс» у Кам’янці-Бузькій, за сприяння Кам’янка-Бузької міської ради.

У конференції візьмуть участь безліч поважних людей, зокрема: 

  • Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій Рудюк (професор, доктор церковно-історичних наук, Голова Інституту церковної історії Православної церкви України);
  • Єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун (УГКЦ);
  • професор Святослав Пилипчук (Львівський національний університет імені Івана Франка);
  • професор Віктор Мойсієнко (Житомирський державний університет імені Івана Франка);
  • кандидат історичних наук Ольга Степченко (директор Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського);
  • кандидат історичних наук Ольга Цибко (Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького);
  • кандидат історичних наук Данило Кравець (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника).

Організатори запрошують відвідати захід духовенство, владу, учнівську та студентську молодь, мешканців та гостей громади, а також усіх бажаючих!