Важкоатлет з Жидачівщини встановив новий рекорд України

Нещодавно у місті Коломия Івано-Франківська область завершився Чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років, де Богдан Гоза показав неймовірні результати.

Про це повідомляє Твоя Львівщина посилаючись на Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

У ваговій категорії до 109 кг рекордсмен світу та Європи серед юнаків Богдан у сумі двоборства показав результат 356 кг, Богдан Гоза встановив новий рекорд України у ривку – 166 кг у ваговій категорії до 109 кг. Тренерами Богдана є Андрій та Володимир Гентош.

Світлина – НОК України у Львівській області.

Зазначимо, що Богдан Гоза брав участь на Чемпіонаті Європи, який проходив з 6 по 14 грудня в ізраїльському Ейлаті, де у ривку він поспіль впорався із 160, 171 та 176-ма кілограмами, оновивши по два рекорди світу та Європи у цій вправі. У поштовху наш спортсмен підкорив 201 кг, що також є новими рекордами світу та Європи. Набравши суму двоборства 377 кг, Богдан також встановив нові рекорди світу та Європи. Випередивши найближчого суперника на неймовірні 62 кг Богдан Гоза здобув три золоті нагороди європейського чемпіонату та отримав титул найсильнішого важкоатлета Чемпіонату Європи серед усіх учасників незалежно від вагових категорій.