Вибухнула каністра з бензином: 35-річний мешканець Львівщини отримав 80% опіків тіла

35-річний чоловік з Пустомитівської громади на Львівщині зберігав бензин у каністрі, яка протікала. Недопалок сигарети спричинив вибух, внаслідок якого чоловік отримав 80% опіків тіла. Його вже прооперували у львівській лікарні.

«Сьогодні ситуація із паливом в країні змушує людей купувати бензин «про запас», часто забуваючи про правила безпеки. Наш пацієнт зберігав пальне у старій каністрі, яка, як виявилось, протікала. Вибух спричинив звичайний недопалок сигарети. На щастя, поруч були рідні, які вчасно загасили вогонь, тим самим зберегли життя чоловіку», – повідомили у прес-службі Першого медичного об’єднання Львова.

Чоловіка у шоковому стані доставили в опіковий центр лікарні Св. Луки. Там йому провели три операції.

«Пацієнту провели висікання мертвої шкіри і покрили рани спеціальним штучно створеним хімічним покриттям – супратель, схожим на шкіру. Його використовують для лікування поверхневих та глибоких опіків, що сприяє швидкому загоєнню ран. Чотири доби його лікували в палаті інтенсивної терапії для корекції опікового шоку», – пояснив лікар-комбустіолог Центру термічної травми та пластичної хірургії лікарні Олександр Дунаєв.

Пацієнту провели три операції, але попереду ще тривале лікування (фото лікарні Св. Луки)

Зараз стан пацієнта важкий, але стабільний. На нього чекає ще кілька операцій з пересадки шкіри та складна реабілітація.

Джерело: захід.нет