Вибираємо повербанк: важливі параметри

Воєнні дії на території України та постійні обстріли з боку російської федерації створюють ризик повторення тогорічних вимкнень електроенергії. Неважливо, у якому місті чи селищі ви перебуваєте — варто мати під рукою мінімальний набір девайсів і запас продуктів, щоби пройти через період потенційних блекаутів із максимально можливим комфортом. Портативний акумулятор можна використовувати для заряджання більшості сучасних пристроїв: від смартфонів до ноутбуків. Якщо у вас дистанційна робота чи навчання, ви активно користуєтеся гаджетами та маєте необхідність завжди бути на зв’язку, то краще придбати повербанки у Львові. На що звернути увагу під час вибору — розповідаємо в статті. 

1. Основні типи

Акумулятори повербанків бувають двох типів:

  1. Li-Ion — мають високу енергетичну щільність і мінімальний саморозряд. Не можна розряджати таку батарею до нуля, а також слід берегти її від різких перепадів температур.
  2. Li-Pol — в основі акумуляторів такого типу використовується полімерний електроліт. Він може приймати різну форму, що дає змогу розробляти креативні дизайни поверів із товщиною корпусу всього 1 мм. Пристрій має низький показник саморозрядження та тривалий строк експлуатації.

2. Потужність

Основна помилка потенційних покупців — це ділення ємності повербанка, що вказана на упаковці, на ємність батареї гаджета, який заряджатиметься. Жодна портативна батарея не віддає 100% накопиченої електроенергії. У середньому ККД повербанка складає 80–90%, решта ємності йде на забезпечення власних потреб пристрою. Вибираючи потужність, сміливо віднімайте від неї до 20%, щоб отримати реальне значення ємності.

3. Кількість портів

Якщо ви вибираєте повербанк із високою потужністю, тоді варто звернути увагу на моделі, у яких є велика кількість портів для підключення інших пристроїв. Оптимальний варіант: 1–2 USB Type-A, 1 Micro-USB та 2–4 USB Type-С. Орієнтуйтеся на кількість власних гаджетів, які треба заряджати.

4. Перелік додаткових функцій

Щоб використовувати потенціал приладу максимально ефективно, варто звертати увагу на моделі з додатковими можливостями, які роблять його застосування більш зручним:

  1. Індикатор заряду — деякі моделі обладнано світлодіодами, які вказують рівень заряду, що залишився. Також пристрій може мати невеликий дисплей, на якому можна побачити заряд у відсотках, кількість активних портів, системні помилки.
  2. Швидка зарядка Power Delivery — топова технологія, особливо для періоду блекаутів. Дає змогу зарядити гаджет, що підтримує цей стандарт, в 1,5–2 рази швидше, ніж звичайна зарядка. Вибрати потужні повербанки можна в каталозі Алло.юа у Львові.
  3. Сонячні панелі — поклавши повербанк на підвіконня, ви зможете на 10–15% підзарядити його для подальшого використання.

Якщо ви часто використовуєте портативний акумулятор поза домом, то варто звернути увагу на моделі з протиударними корпусами, які також мають високий клас захисту від води.