Буська ЦРЛ отримала відремонтований апарат ШВЛ (фото)

КНП “Буська ЦРЛ” отримала апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), який було відремонтовано за ініціативи Президента України.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на пресслужбу Буської РДА.

У четвер, 14 травня, під час брифінгу Львівської ОДА народний депутат України Ростислав Тістик повідомив про те що за ініціативи Президента України було сформовано перелік наявних у лікарнях апаратів ШВЛ, які потребують ремонту. Усі ці апарати відправили у сервісний центр неподалік столиці, аби відновити.

“Із початком пандемії стало зрозуміло, що не кожен апарат є у досконалому стані, тому ухвалили рішення зібрати базу даних наявних апаратів iVent.. Нам вдалося у співпраці з усіма районними лікарнями сформувати перелік апаратів, тринадцять з яких потребують оновлення. Сьогодні ми отримали уже два із тих 13 апаратів. Відновлення апаратів ШВЛ не тимчасова річ, а дуже потрібна лікарням Львівщини для порятунку пацієнтів щодня, адже вони застосовуються у відділеннях інтенсивної терапії та реанімаціях, в окремих випадках – використовують спеціальні апарати ШВЛ для порятунку новонароджених”, – розповів Народний депутат України Ростилав Тістик.

Варто зазначити, що вартість ремонту одного апарату ШВЛ складає близько 60 тис. грн.


Світлина – Буська РДА

Окрім того, у п’ятницю, 22 травня, благодійний фонд “Карітас Жовква УГКЦ” передав для медичних працівників КНП “Буська ЦРЛ” 60 блоків солодкого газованого напою.