Свірзький замок з 500-літньою історією відкрив свої двері для туристів

Сьогодні, вперше після багатьох десятиліть Свірзький замок відкрив тематичну кураторську виставку та відкрив власні двері для відвідувачів.

Дивись.info – https://dyvys.info/2018/10/20/svirzkyj-zamok-z-500-litnoyu-istoriyeyu-vidkryv-svoyi-dveri-dlya-turystiv-fotoreportazh/

Виставка триватиме до початку зими, відвідати її можна безкоштовно з четверга по неділю з 11.00 до 17.00. Враховуючи те, що виставка кураторська, екскурсії проводять за попереднім записом. Деталі дивіться тут.Надалі за попередньою інформацією замок має відновити прийом туристів на постійній основі навесні, коли погода стане більш теплою.

Це стало можливим завдяки підтримки Українським культурним фондом розробки проекту ревіталізації замку та території, на якій він розташований. Про це розповіла Віце-президент національної спілки архітекторів України, керівник проекту Олена Олійник. Саме спілка опікується замком з 70-х років минулого століття.

«На цьому етапі ми плануємо зробити тільки попередні роботи й зробити програму подальшої ревіталізації та пристосування. Тому що коли ми дослідили горища і підвали, виявилося, що ресурс замку величезний, – розповідає пані Олійник. – І величезний тут потенціал. Горища можна використовувати під експозиційні цілі, можна використовувати підвали, величезний пласт можливостей відкриває територія навколо замку – тут можна проводити різні акції, використовуючи навіть саму поверхню озера! І для нас дуже важливими будуть зведення усіх наших досліджень і надалі пошук коштів. У цьому будемо орієнтуватися на меценатів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *