Чим є рамен? Що важливого знати про цю особливу страву?

Чи знаєте ви, що рамен це зовсім не суп? Так помилково вважають багато людей, що не розбираються в азіатській кухні у ЛьвовіЯкщо проаналізувати саме слово, то в японській мові це слово поєднує два ієрогліфи “Ра” означає приблизно “витягувати”, а от “мін” перекладається як “локшина”. Отже, рамен це не суп, а звичайна витягнута локшина, тобто довга. 

Відрізняється рамен через звичаї східної гастро культури. В нас до локшини додають сардельки чи сир чи шматочки м’яса. А от в Азії обов’язково додають бульйон. Ще овочі та часто мариновані яєчка. Щоб спробувати таку смакоту, можна замовити на сайті Yoki.

Як з’явився рамен?

Ця відома на весь світ страва була винайдена саме в Китаї. А от в Японію вона потрапила вже на початку минулого століття. Саме в той час на китайську кухню почали звертати увагу у всьому світі.

До речі, ідея появи неповторної мівіни з’явилась на основі рамену. Так само як і інші відомі локшини швидкого приготування.

Коли рамен з’явився в Японії, його почали продавати у вуличних ларьках. Такий можна побачити в багатьох аніме, в тому числі у відомому “Наруто”. І через сто років такі точки для поїдання рамену є дуже поширеними в Японії.

Як готується рамен?

Для створення правильного бульйону для рамену, потрібно готувати його понад добу. Основа в цього бульона класична:

  • курячі шиї;
  • кістки свинячі;
  • сушений тунець.

Однак, в деяких випадках бульйон готують саме рибний. Також в рамен додають яйце, яке має бути не просто звареним, а пройти через ферментативну обробку. Це пророблюється в трьох різних видах соєвого соусу. Важливо, що один з цих соусів витримується понад два роки.

Головна особливість цієї легендарної страви в неповторному соусі “ладаре”. Рецепт його не вийде знайти в інтернет пошуку, оскільки це є важливий секрет приготування оригінального рамена.

Однак приготувати можна в домашніх умовах і спрощений рецепт. І він теж буде доволі смачним.

Починається все з приготування бульйону. Для цього варять свинину пів години. Скільки брати м’яса? Приблизно на п’ять порцій вам буде достатньо кілограму свинини.

Після варіння, м’ясо потрібно вийняти, посолити його за смаком та залишити на 15 хвилин. За цей час випаде осад і можна буде процідити бульйон 

В окремій каструлі готується м’ясо. Туди ми спочатку кладемо базові спеції: корицю та імбир. Можливо щось інше по смаку, але не рекомендується. Потім викладається варена свинина. До цієї суміші в каструлі додають трошки бульйону і доводять до кипіння. Піся цього додають щіпку цукру та соєвий соус.

Ще в одній каструлі необхідно зварити локшину. На початку все як завжди: просто готуємо локшину, потім зливається вода й додається увесь м’ясний бульйон. Це вариться п’ять хвилин.

От же, в нас виходить в одній каструлі локшина з бульйоном, а в іншій м’ясо. При розливанні супу по мисках, ці компоненти об’єднуються. Для кожної порції потрібно додати як мінімум по половині вареного яєчка. Для прикрашання страви можна використати зелень.

За японськими традиціями рамен потрібно не ложкою їсти, а сьорбати. І бажано робити це якомога гучніше. А якщо ви хочете спробувати справжній рамен, то його краще замовити на сайті Yoki.