Гід по светрам та кардиганами на весну 2022 року

Весною затишні светри і кардигани все ще залишаються одягом № 1. Дизайнери пропонують оновити звичні моделі: вибирайте светри вільного крою, з різними принтами і ретро-візерунки, варіанти з високим коміром і барвисті, для підняття рівня ендорфінів. Пропонуємо гід за наймоднішими светри та кардигани сезону весна 2022.

Колір року 2022 – бузковий (майже)
Не проходьте повз ці відтінки. Інститут кольору Pantone вибрав колір нового року – Very Peri, бузковий зі специфічними нотками. Словом, светри та кардигани лавандових, бузкових та фіолетових тонів дуже актуальні. І ніжні на вигляд. Саме для весни.

Коси
Будуть доречні скрізь – і у діловому дрес-коді, і одягу для пікніка. Особливо красиво виглядають великі коси на светрах на зразок hand made. Але варіації можуть бути різні.

Замок та відкладний воріт
Ще один практичний та красивий варіант. Широкі коміри нагадують матроські. Светри з таким елементом самодостатні і не потребують зайвих доповнень.

Кардигани з малюнками
Цієї весни будуть в моді в’язані жіночі кардигани. Короткі, довгі, яскраві, у пастельних тонах, наче з чужого плеча… У цьому розмаїтті є тренд сезону. Акцент зроблено на довгі рукави, що майже закривають кисті рук.

Високий комір і проста в’язка
Трикотажні «суцільні» речі гарні у своєму мінімалізмі. Але щоб такий светр не втратив вигляд після першого ж носіння, зверніть увагу на якість в’язання та ниток.

Вишивка
Декор у вигляді вишивки цього сезону дуже популярний. Якщо ви вибрали річ з активним та яскравим візерунком, постарайтеся не комбінувати її з іншими яскравими речами, щоб не перевантажити образ зайвими деталями та зробити акцент на чомусь одному.

V-подібний виріз
Принадність тренду полягає ось у чому. Хоч відкладний воріт і нагадує чоловіче поло, він все одно даруватиме відчуття жіночності.

Орнаменти
Різдвяні мотиви зігріють і восени. Такі светри з вигадливими абстракціями навівають думки про Різдво та затишні вечори біля каміна.

Яскраві кольори
Цієї весни варто зважитися на яскравий елемент у гардеробі, поступаючись своїм коханням до чорного, сірого та інших нейтральних відтінків. Тому вибирайте будь-який колір: апельсиновий, смарагдовий, рожевий, фуксію чи лайм.

Гусяча лапка
Класичний принт захопив уми модниць. Це може бути великий або дуже дрібний візерунок, який швидко приковує увагу яскравістю. Можна використовувати поєднання кольорів: червону, зелену, сіру або бежеву гусячу лапку.

Светри та кардигани з дитинства
Трохи «інфантильні» светри з котиками та квіточками подарують вам чудовий настрій! І не бійтеся комбінувати такі светри із простими речами. Так ви не перевантажите образ і не підете зовсім у дитинство.