Глянути страху в очі: дебютні книги жахів

Перші спроби часто бувають трохи боязкими. Але дійсно страшні книги вдається написати авторам, яким доводиться зібрати всю волю в кулак та створювати сюжети, від яких мурашки пробігають по шкірі.

Найстрашніші книги жахів

Дебютним романом короля жахів Стівена Кінга стала книжка «Керрі». Розповідь про дівчинку-аутсайдерку, яку не сприймали інші підлітки, зачепить кожного. Однак після знущань та нерозуміння з боку інших Керрі хоче відповісти своїм одноліткам та вчиняє жорстоку помсту.

Серед книг жахів 2020 року, які з’явилися на українському книжковому ринку, неможливо не згадати «Повне зібрання прозових творів. Том 1» Едгара Алана По. У книзі зібрано найперші оповідання класика жахів, написані в період 1832-1838 років. Тут ви познайомитеся з раннім Едгаром Аланом По.

Український автор химерної прози Євген Лір дебютував із книгою «Підземні ріки течуть». У збірці ви знайдете вісім історій, в яких автор ставить екзистенційні питання про життя і смерть та створює особливе переплетіння містики й реальності. Приховані знаки, натяки та темні закутки підсвідомості автора чигатимуть на читачів на кожному кроці. Але немає коли озиратися, для такого ефекту ми й беремося за жахастики, чи не так?

Інша українська авторка, Ольга Мігель, написала перший роман у жанрі фентезі, а згодом створила дещо інтелектуально-містичне – роман «Сновида». Головна героїня Роксана вирішує втекти від поганих новин і обирає інформаційну ізоляцію в невеличкому селищі, а в той час із людьми коїться щось дивне, а вулицями селища блукає загадковий чоловік у формі чекіста, із заплющеними очима на восковому обличчі. Що більше думок роїться в голові у Роксани, то ближчим стає чоловік. Жінка божеволіє, а що буде далі, читайте у книжці.

Найстрашніші книги у світі — твори в жанрі трилеру, в якому пише відома в Україні та світі авторка Маріша Пессл. Перша книга письменниці під назвою «Некоторые вопросы теории катастроф» розповідає про дівчину Сінь Ван Меєр, літературну гурманку, яка рано осиротіла і мешкає з батьком. Детективна лінія інтригує, а за вчинками героїні страшенно цікаво спостерігати: вона дорослішає, стає свідком страшних подій, які розгадує за допомогою високої ерудиції.

Романіст Ендрю Мейн уміє створити такий містично-загадковий сюжет, який балансуватиме на межі науки та містики. Книга «Хованки з хижаком» розповідає про обчислювального біолога та викладача Тео Крея, який бере участь у розслідуванні вбивства студентки. І хоча всі довкола впевнені, що вбивцею став кровожерливий гризлі, Тео переконаний: винен хтось інший.

Якщо ваші діти обожнюють страшні історії, то обов’язково почитайте з ними «Страшні історії від українських письменників». У збірці жахастиків ви знайдете історії від українських класиків з елементами містики, детективу чи трилеру, а також багато розповідей на основі давньої міфології.

Читайте книги-трилери та жахи до мурах на шкірі, тільки будьте обачні: розбурхана уява лякає не згірше страшної історії!