Яка система розморожування холодильника краще

Обираєте новий холодильник і не можете визначитися із системою розморожування — це справді важлива характеристика, від якої залежить ваша зручність у користуванні технікою. Разом із тим важко однозначно відповісти, який варіант кращий, адже все визначатиметься вашими вподобаннями та потребами. Тому пропонуємо розглянути особливості кожної системи, на основі чого ви зможете вибрати оптимальне для себе рішення.

Холодильник із крапельним розморожуванням чи No Frost

Одразу уточнимо, що в сучасному асортименті немає моделей, у яких потрібно вручну відколювати від стінок великі шари льоду та кілька разів на рік проводити тотальне розморожування, що займає весь день. Те, що пропонується виробниками зараз, ― це зручний холодильник з автоматичними системами, які представлені двома основними типами. Отож, час розібратися з їхніми особливостями:

  • Крапельні ― на найбільш холодній стінці волога накопичується, а потім стікає в спеціальний отвір і виводиться назовні. Власників таких холодильників на початку може турбувати процес намерзання води на задній стінці, проте не варто хвилюватися, це нормальне явище, що свідчить про справність роботи техніки.
  • No Frost ― це відносна новинка на ринку, яка стала втіленням мрій усіх домогосподарок. Процес випаровування вологи тут повністю прихований від користувача, ані холодильник, ні морозильну камеру розморожувати не потрібно взагалі, а іній і сніг на стінках не формується.

Щодо нюансів, які варто врахувати ― пристрої крапельного типу не потребують розмороження, проте важливо стежити, аби дренажний отвір не забивався залишками продуктів і волога ефективно виводилась. Водночас така система не може бути реалізована в морозильній камері, тому її все ж потрібно хоча б раз на рік піддавати відтаванню. Процес цей буде максимально легким, адже брили снігу в будь-якому випадку не з’являються, тому все вдасться зробити швидко та без зайвих турбот.

Моделі No Frost не потребують розмороження взагалі, холодильні та морозильні відсіки залишаються сухими без натяків на іній. Звісно, моделі такого типу зручніші, але й дорожчі та споживають більше електроенергії.

Що ще врахувати під час вибору

Зверніть увагу, що моделі No Frost мають менший внутрішній об’єм, ніж аналогічні крапельні, через те, що більше місця потребує додаткове обладнання та відгороджена панель. Ноу Фрост гучніші, адже в них постійно працює ще й вентилятор, але він рівномірніше розподіляє холод, і різниця між відділами мінімальна. Обслуговування обох моделей аналогічне, єдине, що в крапельних додатково потрібно періодично очищувати дренажний отвір. У якості компромісу рекомендуємо придивитися до пристроїв, у яких у холодильній частині реалізована крапельна система, а в морозилці ― No Frost. Для багатьох такий варіант стає ідеальною золотою серединою. Вдалої покупки!